K-Ruoka-lehden reseptit 2/2019

K-Ruoka-lehden reseptit 2/2019

Päivitetty 12.3.2019

Kevään K-Ruoka-lehdessä tehdään juhlavia pääsiäisruokia käyttäen monipuolisesti yrttejä ja lainataan ideat pääsiäisjälkiruokiin maailmalta. Arkiruoat ja kalakeitot taas kiepautetaan uusiin muotoihin.

Juhlavat pääsiäisruoat

Kevään K-Ruoka-lehdessä näkyvät vahvasti pääsiäisen trendit: runsas yrttien käyttö, fine dining kotikeittiössä sekä raaka-aineiden ennakkoluuloton yhdistely. Yrteillä täytetty karitsan filee on näyttävä tarjottava viipaleiksi leikattuna, jolloin runsaan yrttinen sisus pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Yrttejä löytyy myös pääsiäispöydän kalavaihtoehdosta kirvelillä kuorrutetusta nieriästä. Juhlavaksi kasvisruoaksi soveltuu teriyakitofu paahdetuilla kasviksilla, lime-yrttiöljyllä valeltuna.

Lehdestä löydät myös hitusen hienomman menun, joka soveltuu pääsiäisen lisäksi myös juhlistamaan muita kevään merkkipäiviä. Alkuun nautitaan raikkaan keväinen ja pirteän keltainen mango-gazpacho. Juhla-aterian päätähtenä on paistettu ankka, joka nautitaan ankan rasvaisuutta taittavan vadelmakastikkeen kanssa. Ateria päätetään trendikkään lakritsisella maitosuklaa-brûléella.

Yrteillä täytetty karitsan filee

Suloisen makeat pääsiäisen jälkiruoat

Lainaa ideat pääsiäisjälkiruokiin maailmalta. Matcha-tiramisu sekoittaa makuja Italian ja Japanin keittiöistä. [Perinteisiin pääsiäispulliin eli hot cross bunseihin] vedetään koristeeksi risti vesi-vehnäseoksella. Seesaminsiemenkeksit paistetaan rapeiksi ja ne maistuvat houkuttelevasti hunajalta. Itse tehty pääsiäissuklaalevy on mitä hurmaavin yllätys ystävälle ja se sopii hyvin lasten kanssa valmistettavaksi. Rosmariini-passionkääretorttu yhdistää toimivalla tavalla tuoretta yrttiä leivonnaiseen. Mämmijäätelö maistuu heillekin, jotka tavallisesti vierastavat mämmiä.

Rosmariini-passionkääretorttu

Tee arkiruoat toisin

Arkiruoissa tuttuja tekotapoja ravistellaan uusilla tavoilla. Laita risotto uuniin ja lisää joukkoon Korean Bulgogin tapaan maustettuja possun fileesuikaleita. Lasagnen tai perunaröstin voi tehdä myös suoraan pellille. Mausta uunilohi japanilaisittain misolla ja täytä taskut mehevällä sieni-pinaattitäytteellä. Bruschetojen täytteellä voi leipien sijaan päällystää broilerin rintafileet.

Hae vaihtelua myös kalakeittoihin. Kalapalojen sijaan kalakeittoon voi vaihteeksi sujauttaa kalapyöryköitä ja maustaa liemen thaimaalaisittain.. Jos nälkä kurnii, nopea valinta illalliseksi on kalakeitto pakastekalasta. Oletko koskaan kokeillut kalakeitto soseutettuna? Lohi-bisque eli soseutettu kalakeitto tuo täyteläiset maut Ranskasta kotikeittiöön.

Perunaröstipelti