Raaka-aineet
10 tapaa käyttää parsakaalia

10 tapaa käyttää parsakaalia

Parsakaali on monikäyttöinen ja huipputerveellinen vihannes. Katso 10 käyttötapaa ja suosikkireseptiä!

1. Broilerin kanssa pannulle

Superhelppo arkiruoka on höystetty herkkusienellä ja parsakaalilla. Broilerin lisäksi tähän käyvät mainiosti muutkin suikaleet - kokeile possua tai quornia!

Broileripannu

2. Sosekeittoon

Parsakaalista saa ihanan sosekeiton, joka maistuu koko perheelle. Nopea ja yksinkertainen arkiruoka syntyy perunasta ja parsakaalista.

Perunaparsakaalikeitto

3. Viipaloi pihveiksi

Tämän helpompia kasvispihvejä ei olekaan! Viipaloi parsakaali, mausta se ja sujauta grilliin - tulos on ihanan freesi.

Parsakaalipihvit

4. Gratiiniin

Kaaligratiini on klassikko, joka maistuu jokaiselle. Graatinin voit tehdä ainoastaan parsakaalista, tai lisätä kaveriksi kukkakaalia.

Kaaligratiini

5. Salaatin joukkoon

Helpompaa lounassalaattia tai kevyttä päivällistä saa hakea. Tofusta, parsakaalista ja ihanasta maapähkinäkastikkeesta syntyy ruokaisa salaatti.

Pähkinä parsakaali tofusalaatti

6. Suolaiseen piirakkaan

Feta-parsakaalipiirakka on ikisuosikki, joka toimii taatusti iltapalana tai juhlien noutopöydässä.

Feta parsakaalipiirakka

7. Pizzan päälle

Vaikka ajatus parsakaalista pizzan päällä saattaisi alkuun tuntua oudolta, on se todellisuudessa oikein herkullista. Lisää seuraavaan pizzaan kasviksia myös pohjaan punajuurisoseen muodossa.

Punajuuripizza

8. Kasvispihvien joukkoon

Raasta parsakaalit ja muita vihanneksi karkeaksi raasteeksi, sekoita niistä massa ja muotoile niistä pihvejä. Helppoa, hyvää ja edullista!

Kasvishalloumipihvit

9. Kesäkeittoon

Tykkäätkö kesäkeitosta? Lisää kesäiseen keittoon ensi kerralla kukkakaalin lisäksi myös parsakaalia.

Kahden kaalin kesäkeitto

10. Pastaksi

Parsakaalin kukinnot sopivat loistavasti myös pastaan! Vähän valkosipulia, öljyä, suolaa & pippuria ja päälle parmesania.. Helpoin arkipasta on valmis!

parsakaalipasta