10 tapaa käyttää parsakaalia

10 tapaa käyttää parsakaalia

Päivitetty 29.5.2023

Parsakaali on monikäyttöinen ja huipputerveellinen vihannes. Katso 10 ihanaa käyttötapaa ja suosikkireseptiä parsakaalista!

1. Broilerin kanssa pannulla: Pesto-broileripannu

Superhelppo arkiruoka on rikastettu parsakaalilla ja herkkusienillä. Makua ruokaan tuo pesto ja tuore basilika. VINKKI! Broilerin lisäksi ruokaan käyvät mainiosti muutkin suikaleet - kokeile possua tai kasvipohjasista proteiinia!

Broileripannu

2. Wokkiin: Hoisin-kanawokki

Mikäli pidät teriyakikastikkeesta, kokeile myös tätä maukasta kiinalaisella hoisin-kastikkeella maustettua wokkia! Hoisin-kana on helppo ja nopea arkiruoka, johon sujahtaa kanan, nuudelin ja hoisin-kastikkeen lisäksi kokonainen parsakaali!

Hoisinkana 680x300

3. Viipaloi pihveiksi: Parsakaalipihvit

Tämän helpompia kasvispihvejä ei olekaan! Viipaloi parsakaali, sujauta grilliin ja mausta viipaleet parmesaanilla sekä sitruunalla - tulos on ihanan freesi.

Parsakaalipihvit

4. Gratiiniin: Kaaligratiini

Kaaligratiini on klassikko, joka maistuu jokaiselle. Graatinin voit tehdä ainoastaan parsakaalista, tai lisätä kaveriksi kukkakaalia. Herkullinen juustoraaste kruunaa gratiinin! Tarjoile kaaligratiini muun ruoan lisukkeena.

Kaaligratiini

5. Käytä salaatissa: Green Goddess -salaatti

Somesta tuttu Green Goddess -salaatti on ihanan raikas lisäke, joka toimii myös dippinä nachojen kanssa. Lisäksi se sopii hyvin vaikkapa grilliruoan kanssa. Tähän Green Goddess -salaattiin uppoaa kokonainen parsakaali!

Green Goddess -salaatti 2022 (680x300)

6. Suolaiseen piirakkaan: Feta-parsakaalipiirakka

Feta-parsakaalipiirakka on illanistujaisten klassikko, joka toimii myös iltapalana tai juhlien noutopöydässä! Täytteeseen voi käyttää joko pakastettua tai tuoretta parsakaalia.

Feta parsakaalipiirakka

7. Uunissa paahdettuna: Paahdettu parsakaali

Parsakaali on superhelppo kypsentää uunissa! Pyörittele parsakaalin kukinnot sekä varret öljyssä ja paahda uunissa. Mausta lopuksi paahdetut parsakaalit halutessasi raastetulla sitruunankuorella.

Paahdettu parsakaali (680x300)

8. Kasvispihveihin: Halloumi-kasvispihvit

Raasta parsakaalit, muita vihanneksia sekä halloumijuusto karkeaksi raasteeksi, sekoita niistä massa ja muotoile niistä pihvejä. Tarjoile valmiiden kasvispihvien kanssa tsatsikia. Helppoa, hyvää ja edullista!

Kasvishalloumipihvit

9. Sosekeitossa: Peruna-parsakaalikeitto

Parsakaalista saa ihanan sosekeiton, joka maistuu koko perheelle. Nopea ja yksinkertainen arkiruoka syntyy perunasta, parsakaalista ja sulatejuustosta. Ripottele keittoannoksen päälle siemeniä ja tuoretta yrttiä.

Perunaparsakaalikeitto

10. Pastaksi: Parsakaalipestopasta

Kauniin vihreään parsakaalipestoon uppoaa koko parsakaali varsineen. Saat siitä pehmeän makuisen pastakastikkeen, kun sekoitat joukkoon hieman pastan keitinvettä. Makua pastaan antaa lisäksi feta ja valkosipuli.

Parsakaalipestopasta 680x300

Ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!