Italian jälkiruoat houkuttelevat

Italian jälkiruoat houkuttelevat

Päivitetty 26.7.2019

Maistuisiko jälkiruoaksi pumpulinpehmeä tiramisu, raikas zabaglione makeiden persikoiden kera vai suussa sulava gelato? Italialainen jälkiruokavalikoima on runsas ja houkutteleva.

Italia on varsinainen jälkiruokien luvattu maa. Panna cotan ja tiramisun tuntevat kaikki, mutta oletko kuullut cassatasta, zabaglionesta tai semifreddosta? Ota talteen ihanimmat reseptit ja herkuttele italialaisittain!

Jälkiruokasanastoa Italiaan

Cassata

Cassata on jälkiruoka, jossa vuoka on vuorattu liköörillä maustetuilla suklaakakkupaloilla. Kakun täytteenä on ricottajuustoa, suklaalastuja ja hillottuja hedelmiä. Cassataksi kutsutaan myös italialaista jäätelötorttua, jossa on säilöttyjä hedelmiä.

Gelato

Gelato tarkoittaa italiaksi jäätelöä. Italialainen jäätelö on suomalaista kermajäätelöä tiiviimpää ja sulaa hitaammin.

Panna cotta

Panna cotta on karamellinmakuinen pehmeä, vanukkaan tyyppinen jälkiruoka, joka hyydytetään liivatteella tai hyytelösokerilla. Panna cotta tarkoittaa italiaksi keitettyä kermaa. Kuohukermaa käyttämällä saat täyteläisen ja maidolla kevyemmän panna cottan. Panna cottan voit maustaa vaniljalla tai esimerkiksi pikakahvijauheella. Tarjoa marjojen tai hedelmien kanssa.

vadelmapannacotta 680x290

Semifreddo

Semifreddo on jäädykkeen ja jäätelön ihana risteytys. Nimi semifreddo tarkoittaa "puoliksi jäätynyttä". Semifreddo on gelatoa kevyempi jälkiruokavaihtoehto ja maistuu ihanalta kuumalla säällä.

Tiramisu

Tiramisu on ehkä suosituin italialainen jälkiruoka. Pehmeässä tiramisussa on kerroksittain espresso-marsalaseoksella kostutettua kakkupohjaa tai Savoiardi-keksejä ja mascarponea. Koristeena kakun pinnalla on kaakaojauhetta tai suklaarouhetta. Pirkka-tuotteilla on helppo oikaista myös jälkiruokapöydässä. Kokeile suussasulavaa Pirkka chocolate moussea tai Pirkka tiramisua

Torta della Nonna

Torta della Nonna eli isoäidin torttu on italialainen perinnejälkiruoka, joka on lähtöisin Toscanasta. Se on yhdistelmä mureaa taikinaa ja samettisen pehmeää täytettä. Sitruunainen täytekiisseli keitetään perinteisellä tavalla sitruunan puolikkaalla sekoittaen.

Zabaglione

Zabaglione on munankeltuaisista, sokerista ja Marsala-viinistä valmistettu jälkiruoka tai jälkiruokakastike. Persikat zabaglionen eli viinivaahdon kanssa on tyypillinen italialainen jälkiruoka.