Grillaus
Kasvisruoat grillistä

Kasvisruoat grillistä

Kokoa vegeburgeri, grillaa tofua, herkuttele lämpimällä halloumilla tai innostu kasvishodareista! Ruokaisat kasvisruoat valmistuvat helposti grillissä nauttien samalla kesäkelien tunnelmasta!

Kasvisnakit

K-ruokakauppojen kylmähyllyiltä tai pakastealtaista löydät runsaasti erilaisia kasvipohjaisia nakkeja, esimerkiksi soija- ja tofunakkeja. Valmiit kasvisnakit maistuvat toki sellaisenaan grillattuna tai nuotiossa kypsennettynä, mutta sämpylän ja herkullisten lisukkeiden kanssa muodostaa myös herkullisimmat kasvishodarit!

Grillaa tofua

Tofu on monille kasvisruokailijoille tuttu pääraaka-aine, jonka kypsennys hoituu myös grillissä! Marinadi on grillatulle tofulle maun takia ehdoton, joten varaudu vähintään muutama tunnin, mutta mielellään jopa yön yli kestävään marinoitumiseen. K-ruokakaupoissa on saatavilla myös valmiiksi maustettuja tofuja, joista on helppo aloittaa! Mehevä, grillattu tofu maistuu niin salaatissa, grillikasvisten kanssa kuin burgerinkin välissä!

Kasvispihvit ja vegeburgerit

Burgerit ovat kesän kovin trendi, ja ne valmistuvat vaivattomasti myös kasvisruokailijoille. Vaihda vain pihvi joko K-kaupasta saataviin valmiskasvispihveihin tai tee itse väliin esimerkiksi mustapapupihvit. Pihvit maistuvat myös grillattujen kasvisten tai raikkaan salaatin parina. Maista myös Akseli Herlevin reseptillä herkullisia vegehampurilaisia.

Grillijuustot

Halloumi ja Pirkka grillijuusto ovat ihanaa grillattavaa! Kokeile halloumi-parsavartaita tai kääri juusto munakoiso-hallouminyytteiksi. Grillattavat juustot toimivat myös proteiininlähteenä erilaisissa salaateissa, kuten kesäisessä mansikka-halloumisalaatissa. Grillattu halloumi toimii myös burgereiden pihvinä! Huomioithan, että maitopohjaiset grillijuustot eivät sovi vegaaniseen ruokavalioon.