K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Kasvisruoat grillistä

Kasvisruoat grillistä

Kokoa vegeburgeri, grillaa tofua, herkuttele lämpimällä halloumilla tai innostu kasvishodareista! Ruokaisat kasvisruoat valmistuvat helposti grillissä nauttien samalla kesäkelien tunnelmasta!

Erilaiset kasviproteiinit ja vegenakit

K-ruokakauppojen kylmähyllyiltä tai pakastealtaista löydät runsaasti erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja grilliin! Vegeproteiinien grillaus on tosi helppoa, kunhan muistat pari juttua.

›› Parhaat vegegrillattavat ja vinkit niiden valmistukseen

Valmiit kasvisnakit maistuvat sellaisenaan grillattuna tai nuotiossa kypsennettynä. Sämpylän ja herkullisten lisukkeiden kanssa teet niistä kesän herkullisimmat kasvishodarit!

Tai kokeile näitä:

hodaribuffa Kuvassa: Delikaurahodarit

Grillaa tofua

Tofu on monille kasvisruokailijoille tuttu pääraaka-aine, jonka kypsennys hoituu myös grillissä! Marinadi on grillatulle tofulle maun takia ehdoton: varaudu vähintään muutama tunnin, mutta mielellään jopa yön yli kestävään marinoitumiseen. Saatavilla on myös valmiiksi maustettuja tofuja, joista on helppo aloittaa!

Kokeile näitä:

Huli huli -tofu kuvitus Kuvassa: Huli huli-tofu

Vegeburgerit

Burgerit ovat kesän kovin trendi, ja ne valmistuvat vaivattomasti myös kasvisruokailijoille. Vaihda vain pihvi valmiskasvispihveihin tai tee itse väliin esimerkiksi mustapapupihvit.

Vegehampurilainen Kuvassa: Vegehampurilainen

Grillijuustot

Halloumi ja Pirkka grillijuusto ovat ihanaa grillattavaa! Grillattavat juustot toimivat myös proteiininlähteenä erilaisissa salaateissa, kuten kesäisessä mansikka-halloumisalaatissa.

Grillifeta ja -nektariinit kuvitus Kuvassa: Grillifeta ja -nektariinit

Huomioithan, että maitopohjaiset grillijuustot eivät sovi vegaaniseen ruokavalioon.