Joulu
Joulukarkit

Joulukarkit

Itse tehtyjä herkkuja on hauska antaa ja saada lahjaksi. Valmista tänä jouluna itse helppotekoiset joulumakeiset: fudget, tryffelit, toffeet, joulukonvehdit tai vaikkapa cake pops -kakkutikkarit.

Itse tehdyt joulukarkit

Raakasuklaa, raakamakeiset ja itse tehty suklaa ovat nyt todella trendikkäitä. Kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä sekä erilaisilla pähkinöillä maustettuja suklaita on ihana maistella sohvan nurkassa höyryävä glögilasi kädessä. Tämän joulun hitti on itse tehty joulusuklaa. Suklaat maistuvat mainiosti myös pikkujoulujen tarjoiluina. Erilaiset joulutoffeet ovat erityisesti lasten mieleen. Aikuisille maistuu itse tehty hopeatoffee.

Joulukarkit lahjaksi

Itse tehdyistä joulukarkeista syntyy helposti kaunis joululahja, joka sulattaa saajansa sydämen. Leikkaa karkit sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja pakkaa sievään rasiaan itse tehdyn kortin kera. Tarkista vielä, että esimerkiksi pähkinäallergikko ei saa lahjaksi pähkinää sisältäviä joulukarkkeja. Erityisesti suklaalahjat kannattaa säilyttää viileässä.

Suloinen vaahtokarkki-kaakaotikku

Lämmin kaakao pehmoisella vaahtokarkilla sopii täydellisesti jouluun. Tämä lahja on todella kaunis ja ilahduttaa varmasti monia.

Sulata suklaalevy vesihauteessa ja kaada sula suklaa pikkuisiin paperisiin muffinivuokiin tai silikonisiin suklaa- tai jääpalamuotteihin. Anna suklaan jähmettyä hetki jääkaapissa ja  työnnä suklaamuotteihin puinen tikku. Laita suklaa takaisin kylmään jähmettymään. Kun suklaat ovat jähmettyneet kokonaan, ota ne muoteista. Työnnä vaahtokarkki tikun läpi suklaan päälle. Paketoi sellofaaniin ja sido ympärille kaunis nauha.

Kun vaahtokarkki-kaakaotikun upottaa kuumaan maitoon, syntyy kuppiin kuin taikaiskusta herkullista kaakaota vaahtokarkilla.

Joulukarkit kaupasta

Voit myös loihtia syötävät pienet joululahjat valmiista aineksista. Kääri kauniisti, sillä pakkaus on puoli lahjaa! Ainekset ihaniin jouluherkkuihin löydät lähimmästä K-ruokakaupastasi. Suosittelemme erityisen lämpimästi uutta Pirkka Parhaat tummaa suklaakonvehtia karamelli-merisuola.