Pirkka-lehden reseptit 11/2019

Pirkka-lehden reseptit 11/2019

Päivitetty 30.10.2019

Marraskuussa keittiössä tuoksuvat mausteet, sillä nyt lähdetään makumatkalle maailman ympäri. Tutustu uusiin Pirkka-lehden resepteihin ja inspiroidu uusista makumatkoista.

Pirkka-lehden resepteissä näkyvät tällä kertaa vahvasti ihanan voimakkaat ja lämpimät mausteet maailmalta, jotka ovat kuin suoraan suosikkiravintoloista. Intialaisesta tutut butter chicken eli voikana, shahi paneer ja kanaa tikka masala ja kanakorma valmistuvat helposti myös kotona ja ovat monen suosikkiannoksia myös ravintolassa.

Butter chicken eli intialainen voikana 2019 kopio

Pad thai on Thaimaasta tuttu katuruoka, jossa paistetut nuudelit yhdistyvät herkulliseen kastikkeeseen ja nasi goreng taas yksi indonesialaisten suosituimmista arkiruoista.

Myös lisäkkeisiin saa jännittäviä makuja kokeilemalla rohkeasti eri maiden keittiöiden erikoisuuksia. Koreasta kotoisin oleva kimchi valmistetaan perinteisesti hapattamalla kiinankaalista pitkän kaavan mukaan. Akuuttiin kimchin himoon vastauksen tarjoaa pikakimchi, jonka tarvitsee maustua vain puolisen tuntia.

Harissatahna on yksi kuumimmista trendimausteseoksista - kirjaimellisesti. Tämä pikantti maustetahna sisältää runsaasti chiliä ja sopii esimerkiksi couscousin maustamiseen. Uudesta lehdestä löytyy myös harissasilakoiden ohje, joka yhdistää näppärästi pohjois-afrikkalaisia makuja suomalaiseen kalaan.

Harissatahna 2019 kopio

Pimeyden lisääntyessä ja kylmyyden vihmoessa kaikenlainen lämmittävä ruoka tuntuu tervetulleelta. Lämmittäviksi ruoiksi suosittelemme varsinkin karitsa-kikhernecurrya, jonka mausteet saavat keittiöön aikaan taivaallisen tuoksun. Vanha kunnon makkarasoppakin maistuu ulkoilun jälkeen lämmittäjänä ja Pirkka-lehdestä tähän löytyy portugalilaisilla mauilla päivitetty caldo verde makkarakeitto.