Pirkka-lehden reseptit 12/2019

Pirkka-lehden reseptit 12/2019

Päivitetty 27.11.2019

Joulukuun Pirkka-lehden ruokaosio on täynnä toinen toistaan herkullisempia ehdotuksia joulun ajan ruokahetkiin. Aattoiltana koittaa viimein jo viikkoja odotettu hetki. Haluatko joulupöytääsi perinteisen kinkun, vönerkinkun vai kalkkunan? Valitse suosikkisi, ja juhla saa alkaa!

Korppujauhoja, seesaminsiemeniä tai kenties pipareita? Kruunaapa joulupöytäsi sitten perinteinen kinkku, kalkkuna tai vegekinkku, saat kaikkien reseptit tästä.

Karamellisoitu possu on niin hyvää, että kinkkua kannattaa säästää sitä varten. Lähde mukaamme hävikkitaisteluun ja taio kinkku uusiksi ruoiksi. Kaikille maistuu, lupaamme! Jos mielit perinteisten laatikoiden kaveriksi jotakin erikoisempaa, kokeile suolapedillä paahdettua selleriä ja ruskeavoi-aioli. Suolapedillä paahdetusta selleristä tulee todella maukasta.

Joulukuussa on mukava satsata lämpimiin aterioihin. Koska paistoit viimeksi muhkeita uuniperunoita? Tee nyt ja tarjoa ne lämpimän kinkku-pinaattikastikkeen kanssa. Pizza taipuu moneksi joulun pyhinä ja nyt maistuukin poropizza. Glögimocktail alakuva Uudenvuodenkemujen parhaat ruoat valmistuvat helposti ja tarjotaan rennosti. Juhlissa maistuu kananachopelti ja nakki-peruna-salaatti ja juomaksi voit valmistaa tyylikkään raikkaan jouludrinkin, glögimocktailin.

Loppuvuosi on myös mainiota aikaa herkutella jälkiruoilla. Helppo fudge ratkaisee joululahjapulmat. Koristele se karkeilla ja kääri pakettiin. Maista myös meheviä taatelimuffineita tai leivo visuaalisesti näyttävä punajuuritiikerikakku pöydän kohokohdaksi.

Punajuuritiikerikakku alakuva