Pirkka-lehden reseptit 9/2018

Pirkka-lehden reseptit 9/2018

Syyskuun Pirkka -lehdessä valmistetaan ruokaa syksyn sesongin parhaista raaka-aineista -luonnollisesti. Mukana myös paljon suosikkireseptejä uudella twistillä!

Syksyn sadon parhaat raaka-aineet

Maanantaina maistuu useimmille keitto, sillä viikonloppuisin tulee usein syötyä raskaammin. Nyt valmistetaan juustoista mustatorvisienikeittoa happamien omenoiden saattelemana. Syksyn viileneviin päiviin sopii myös borssikeittoa muistuttava papu-punajuurikeitto. Kauden parhaista kasviksista kokkaava bloggaaja Heli-Hannele suosittelee tässä kuussa yhden pannun pastaa, joka on varma valinta esimerkiksi #kasviskeskiviikkoon. Syksyn sienimetsän suppilovahverosaaliista taittuu käden käänteessä maukas ja täyteläinen suppilovahverorisotto.

Oletko kuullut Itämeren ruokavaliosta? Itämeren ruokavaliossa hyödynnetään Pohjoisen luonnonantimia sesongin mukaisesti. Syksyllä sekoitetaan ainakin ohra-kasvissalaaatin ainekset yhteen ja tarjoillaan ne yrttimarinadin kera. Vähän tuhdimpaan nälkään kokataan uuniruokienkin klassikoksi muodostunutta juures-merimiespihviä.

Kalaa tulee useimmiten syötyä saantisuosituksia vähemmän. Tässä kuussa skarpataaan ja ilahdutetaan perhe kaikkien suosikkiruoalla eli kalapuikoilla! Ruiskuorrutetut kalapuikot syntyy näppärästi ahvenfileistä. Kylkiäisiksi paistetaan normaalien ranskalaisten sijaan rapsakat palsternakkaranskalaiset ja dipiksi sekoitetaan sesonkiin sopiva punajuuritartarkastike. Jos ahven ei nappaa, kokeile mantelikuorrutteisia mantelimuikkuja. Mikäli kalaonni ei ole suosinut -saa kalan kuin kalan tietenkin K-ruokakaupan kalatiskiltä!

Vaihtelua arkiruokiin

Aamunkin voin aloittaa herkutellen. Kakun makuinen porkkanakakkupuuro saa hymyn kasvoille kaikille heti aamusta. Porkkanakakun tapaan pinnalle sopii mainiosti mantelirouhe tai pekaanipähkinät. Kun tiedossa on pitkä päivä, valmistetaan aamulla proteiinipuuroa ,jonka avulla perheen pienimmätkin liikkujat jaksavat pitkälle päivään.

Pirteän keltainen mifu-kookoskastike on kanakastikkeen mifu-versio, jota ei kannata jättää kokeilematta. Monen suosikit pinaattiletut saavat nyt täytettä raejuustosta. Helpot raejuusto-pinaattiletut valmistuvat alle 30 minuutissa pannulla paistuen.

Miltä kuulostaisi munakas ilman munia? Vegaanisessa munakkaassa kananmunat korvataan kikhernejauheella. Ruokaisa munakas käy niin hitaisiin aamuihin kuin välipalaksi. Entistä maukkaamaan munakkaan saat kun korvaat reseptin miniluumutomaatit uunikuivatuilla tomaateilla. Puolikuivatut kirsikkatomaatit sopivat myös leivän päälle, salaattiin tai lihan kaveriksi.

Härkäpapuja syödään nyt myös tuoreena! Kokeile härkäpapucrostineita, jossa tuore härkäpapu tarjoillaan patongin päällä. Crostinit ovat myös täydellinen tarjottava juhliin!

Älä unohda jälkkäriä!

Gluteeniton mustikkapiirakka maustetaan ihanan raikkaalla ja tuoreella mintulla. K-Ruoan haetuimpiin resepteihin kuuluva omenakaurapaistos leivotaan kauden kirpeistä ja hapokkaista omenista. Kaikille maistuvaan herkkuun lorautetaan perinteisesti vaniljakastiketta. Vaihtelevuutta omppujälkiruokaan saa valmistamalla suolacashew-omenapaistosta. Mieleenpainuva monkeybread eli nyhtöpulla on kakun muotoon leivottu sormin naposteltava pulla. Kanelinen herkku on helppo valmistaa ja tuo mukavaa vaihtelua perinteisiin arjen jälkiruokiin. Nam!

Lue uusin Pirkka digilehti!

Kurkkaa Pirkka-lehden reseptit

Sinua saattaisi kiinnostaa