Pirkka-lehden reseptit 8/2018

Pirkka-lehden reseptit 8/2018

Elokuussa hyödynnetään ihanan raikkaita kesäkasviksia arkiruoissa unohtamatta grillausta ja loppukesän rapujuhlia.

Monipuolista ja maukasta arkiruokaa

Elokuussa palataan taas aurinkoiseen arkeen ja herkutellaan kauden tuoreimmilla kasviksilla ja marjoilla. Kouluun menijöille oiva aamupala loihditaan yön yli kohonneista punajuurisämpylöistä ja lämpimästä mustikka-murokulhosta. Lounaaksi keitetään raikasta kesäkeittoa ja yrttiöljyä, jossa keitto saa loppusilauksen tuoreesta tinjamista. #Kasviskeskiviikkona syödään sienirisottoa, jossa riisi korvataan kukkakaalilla. Jos mieli tekee kuitenki ihka oikeaa riisiä, valmista täytettyjä paprikoita, jotka saavat uutta twistiä vuohenjuustosta.

Kaalilaatikon voi nyt myös tehdä näppärästi pannulla, jolloin saadaan wokkimainen pannukaalilaatikko. Elokuun kalaruokina villitsevät käden käänteessä valmistuva viherpippuriuunilohi, joka on kaikki äitini reseptit -bloggaajan Nannan käsialaa. Jos terassilla on grilli kuumana, paistuu siellä helposti halstratut silakat. Niin silakat kuin halsterin löytää k-ruokakaupasta!

Lisäpotkua viikkoon saa mausteisista bataattipyöryköistä intialaisessa kastikkeessa, kun taas pizzaperjantain pizzan voi korvata trendikkäästi omena-cheddarflatbreadillä. Kukapa olisi uskonut, että omena ja cheddar maistuvat yhdessä näin taivaalliselta!

Viikonlopun hitaat aamut voi aloittaa vegaanisilla letuilla nyhtökauratäytteellä. Maidottomat ja kananmunattomat letut sopivat moneen ruokavalioon ja ovat niin täyttäviä, että voit huoletta nauttia kesän viimeisistä hellekeleistä pitkälle päivään asti.

Yleisurheilun EM -kisojen kisaeväät

Grillikesä ei muuten grillaamalla lopu! Yleisurheilun kisakatsomon evääksi grillataan meheviä ja mausteisia chorizohampurilaisia. Jotta lautaselle saa vähän lisäväriä, grillataan kylkiäisiksi rapsakat parsakaalipihvit. Jos grilli on laitettu jo talviunille, voi hampurilaisten sijaan valmistaa kotikeittiössä lihansyöjillekkin maistuvia punajuuripyörykkähodareita. Jälkkäriksi nautitaan ranskalaista [punaherukka-clafoutis] pannaria, joka vie kielen mennessään.

Loppukesä on rapujuhlien aikaa

Monelle rapujuhlat ovat kesän viimeiset juhlat, jossa pääsee karkeloimaan vielä kerran yhdessä läheisten kanssa. Tänä vuonna rapujuhlat järjestetään trendin mukaisesti aasialaisella variaatiolla. Yllätä siis vieraat ja valmista kipakka rapujen keitinliemi ja rapuleivät aasialaisittain. Tuoreimmat ravut saa helposti tietenkin K-ruokakaupan lihatiskiltä!

Lue uusin Pirkka-digilehti täältä!