Pääsiäisen menut 2024 (1440x550)

Pääsiäismenu x 5

Päivitetty 4.3.2024

Rakentuuko tämän vuoden pääsiäisen menu klassikkoruoista kuten lampaanpaistista, karitsasta, mämmistä ja pashasta vai mahtuuko mukaan myös uusia makuja ja trendikkäitä ruokia? Tai ehkä kaipaat vinkkejä helppoon ja nopeaan pääsiäisruokaan. Poimi tästä vuoden 2024 parhaat reseptit ja ideat pääsiäismenuun!

Edullinen pääsiäisen menu

Pääsiäisen mauista ei tarvitse tinkiä, vaikka budjetti olisikin pieni. Kerää edulliset sesongin raaka-aineet kokoon ja koosta niistä maukas kokonaisuus halvalla. Halvat pääsiäisruoat sisältävät erityisesti herkullisesti valmistettuja sesongin kasviksia. Menun viimeistelee mehevä kahvipöydän klassikko persikka-rahkapiirakka.

Perinteinen pääsiäisen menu

Perinteisessä pääsiäismenussa maistuvat kaikki tutut pääsiäisherkut. Täytetyt kananmunat värjätään kauniin vaaleanpunaisiksi ja karitsan paahtopaistissa saa maistua minttu sekä fetajuusto. Valmista karitsan kylkeen vielä maailman parhaimmat valkosipulikermaperunat. Perinteisen pääsiäisaterian myötä saat herätettyä ihania pääsiäisen ruokamuistoja vieraissasi!

Helppo pääsiäisen menu

Vietä stressitön pääsiäinen ja valmista helppo pääsiäismenu! Aloittelevakin kotikokki onnistuu näiden reseptien avulla luomaan maukkaan pääsiäisaterian, jota on ilo syödä. Savulammaspaisti valmistuu näppärästi käyttövalmiista kypsästä lammaspaistista, paahda sen kylkeen vain kasvikset! Kasvisten kanssa voit paahtaa uunissa myös pekoniin käärityt parsat. Jälkiruoaksi valmista simppeli itsetehty DIY-suklaa, jonka voit koristella pääsiäiskarkeilla.

Pääsiäisen menu kalasta

Eikö pääsiäislammas ole suosikkisi? Pääsiäispöytään voi aivan hyvin valmistaa myös kalaa! Tässä raikkaiden makujen pääsiäismenussa maistuvat sesongin sitrushedelmät. Siiasta saat valmistettua herkullisen pääruoan, jonka kaveriksi sopii juhlava cacio e pepe -perunamuusi. Kevyemmän menun jälkkäriksi sopii hyvin ihanan kirpsakka ja mehevä sitruunatiramisu, jonka voi valmistaa jo etukäteen, sillä se vain paranee tekeytyessään!

Vegaaninen pääsiäisen menu

Pääsiäisen juhlapöytään löytyy myös monen monta herkullista vegaanista juhlaruokaa! Vegaaniset pääsiäisruoat on helppo koota sesongin kasviksista ja hedelmistä. Alkupalaksi sopii hyvin pienet naposteltavat hummussipsit. Pääruokana on ihanan pehmeiksi paahdetut bataatit, joiden täytteestä löytyy kikherneitä, linssejä ja tahinia. Tarjoa bataattien kanssa kasviksia täynnä oleva couscous-salaatti. Viimeistele pääsiäisateria ihanan mehevällä persikkapiirakalla ja kauravaniljakastikkeella.

Herkut pääsiäiseen K-kaupasta

Nappaa nämä pääsiäisen herkut juhlapöytään helposti K-kaupastasi

Lisää reseptejä ja ideoita pääsiäiseen