Arjen maittavimmat porkkanaruoat

Arjen maittavimmat porkkanaruoat

Porkkana on rouskuva ja monipuolinen juures, josta on vaikka mihin – keittoihin, salaatteihin, raasteeksi, laatikoihin ja muihin ruokiin sekä meheväksi ainesosaksi leivontaan. Porkkanan maku on makean pirteä, ja sen voi nauttia myös sellaisenaan vaikkapa dipattuna.

Porkkana on ihmeellisen hyvä klassikkojuures ja siitä pitävät kaikki. Voisi sanoa, että porkkanan hyödyntämisessä vain taivas on rajana. Inspiroidu maittavista porkkanaruoista ja aloita kokkaus!

1. Porkkanasosekeitto

Porkkanasta taiot nopeasti pehmeän täyteläisen keiton, joka on vieläpä tosi helppo valmistaa. Ripottele annoksen päälle vielä paahdettuja siemeniä ja halutessasi pekonia. Varo vaan, tämä on kovin koukuttava keitto!

porkkanasosekeitto

2. Porkkana-soijarouhepihvit

Porkkasoseen lisääminen antaa pihvi- ja pyörykkätaikinoihin ihanaa mehevyyttä ja pientä makeutta. Saat super juureksisen annoksen, kun surautat pihvien kylkeen vielä pehmeän ja makua täynnä olevan palsternakka-perunasoseen.

Porkkana-soijarouhepihvit 2020 (680 x 298)

3. Porkkanapasta

Olisitko uskonut, että porkkanasta voi tehdä myös pastaa! Hauskalla reseptillä pääset leikkimään keittiössä ja loihtimaan upean värisen annoksen. Tätä gluteenitonta herkkuruokaa kelpaa tarjota hurmaamismielessäkin.

kuva

4. Porkkanapiirakka

Tästä piirakasta riittää useammalle syöjälle. Värikkäistä porkkanoista voi tehdä kauniin suolaisen piirakan. Porkkanapiirakka on niin upea ja mehevä, että se sopii mainiosti myös juhlien tarjottavaksi.

Värikäa porkkanapiirakka 2019 kopio

5. Seesami-porkkanaraaste

Tämä resepti vie sinut lähemmäs aasialaista keittiötä! Seesamiöljyllä, seesaminsiemenillä ja riisiviinietikalla saat maustettua arkisen porkkanaraasteen ihan uudella ja yllättävän maukkaalla tavalla. Porkkanaraaste sopii ruoan kuin ruoan kaveriksi. Kokeile myös vaikka hodareiden täytteenä.

Seesami-porkkanaraaste 2019 (680 x 298)