Muikku on mieto pikkukala

Muikku on mieto pikkukala

Päivitetty 23.8.2018

Maistuva muikku sopii monenlaiseen kokkaukseen. Katso herkulliset reseptimme ja ihastu uudelleen muikkuun!

Paista, hiillosta tai savusta

Lohikaloihin kuuluva muikku muistuttaa ulkonäöltään pientä siikaa. Muikun liha on rasvaista, valkeaa ja miedon makuista. Siksi se maistuu yleensä myös lapsille.

Muikkuja myydään kokonaisina, perattuina, savustettuina, sekä esimerkiksi friteerattuina. Niitä voidaan myös paistaa, hiillostaa tai savustaa. Myös muikun mäti on syksyisin hyvin arvostettua.

Muikuilla on pehmeät suomut, minkä vuoksi niitä on miellyttävää käsitellä. Isot muikut perataan, pienet puhkotaan vetämällä sisälmykset pois. Ruisjauhoissa pyöräytettyjen kalojen paistaminen rasvassa kestää vain muutaman minuutin, ja liemessä kypsentäminen rantakalan tavoin sujuu kuin itsestään.

Muikusta saa erityisesti hyvää arkiruokaa. Paistetut muikut maistuvat sellaisenaan tai perunamuusin kanssa, tai sujahtavat hauskasti pitaleivän täytteeksi. Leivo muikut rennosti ranskalaiseksi galeteksi, tai pizzan tapaisen flatbreadin päälle.

Näin säilytät kaloja

Kaikki kalat viihtyvat viileässä. Kun kala lakkaa uimasta, se ei enää pidä vedestä. Jos kala ui jääsulassa, se pilaantuu puolet nopeammin kuin oikein säilytettynä 0 – + 3 asteen lämpötilassa.

Laadukkaat ja tuoreet kalat saat omasta K-ruokakaupastasi. Muikkua pyydetään ympäri vuoden, joten sitä on aina saatavilla.