Lapsiperheen helpot kasvisruoat

Lapsiperheen helpot kasvisruoat

Päivitetty 13.9.2023

Kasvisruokien lisääminen lapsiperheen arkeen on oiva tapa säästää ruokalaskussa ja samalla huolehtia ympäristöstä.

Nopeat ja helpot ruoat arjen kasvisruokalistalla

Kasvisruoka on parhaimmillaan maukasta, edullista ja näppärästi valmistettavaa. Sesongin kasvikset usein ovat edullisia ja myös pakastealtaista löytyvät pakastevihannekset sujahtavat mainiosti eri aterioihin. Kasviproteiineja löytyy moneen eri makuun, joten kannattaa rohkeasti antaa lasten kokeilla ja löytää oma suosikkinsa. Perinteisistä arkisuosikeistakin saa pienellä kekseliäisyydellä muokattua helposti kasvisversioita, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Helppoja arkiruokia ovat esimerkiksi keitot, wokit, erilaiset curryt ja pastat sekä tietenkin tutut jauheliharuoat, kuten lasagne ja makaronilaatikko, joissa jauheliha on korvattu soijarouheella tai muulla lihan korvikkeella.

Härkis-nachopelti (680x300) Kuvassa: Härkis-nachopelti

Joka kodin kasvisruokapäivä

Viikottainen kasvisruokapäivä on hyvä tapa lisätä kasvisten syöntiä perheen kesken. Kasvisruokapäivän pitämistä voi helpottaa yhteisellä rutiinilla, jossa jokainen päättää vuorollaan ruoassa käytettävät kasvikset. Kun pienimmätkin saavat vaikuttaa, ruoka maistuu, eikä kasvisruokapäivä pääse unohtumaan.

Joskus paras tapa voi olla kasvisruoan lisääminen arkiruokien listalle ilman sen suurempaa mainostusta.

Lasten kanssa vihannesten ja hedelmien syöntiä on helppo lisätä pilkkomalla niitä valmiiksi välipalatarjottimelle, sillä kaapista ne harvemmin katoavat itsestään! Näin välipalaksi tulee helposti napsittua mukaviksi paloiksi pilkottua porkkanaa, lanttua tai omenaa.

Vinkki: Anna lapsen koota oman salaattiannoksensa itse valmiiksi pilkotuista raaka-aineista, niin se maistuu nirsommallekin paremmin.

sateenkaaripizza-680x300 Kuvassa: Sateenkaaripizza