K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Salaatit ja lisäkkeet pääsiäispöytään

Salaatit ja lisäkkeet pääsiäispöytään

Pääsiäispöydän kruunu on sesongin suosikki eli karitsa tai lammas. Vähintään yhtä tärkeitä ovat kuitenkin pääsiäisaterialla tarjottavat lisäkkeet sekä raikkaat salaatit. Poimi tästä parhaat reseptit pääsiäisen salaatteihin ja lisukkeisiin – pääsiäisateriaan sopivia kastikkeita unohtamatta!

Pääsiäisen salaateissa maistuvat hedelmät ja parsa

Erilaiset värikkäät hedelmät sekä kevään ehdoton sesonkihevi eli parsa sopivat pääsiäisen salaatteihin erinomaisesti.

Eksoottinen passionhedelmä maustaa vinegretin, jolla maustetaan pääsiäisen ihanin vihersalaatti. Mango ihastuttaa salaatissa, jossa maistuu myös avokado, feta ja marinoidut punasipulit. Raikas appelsiini puolestaan sekoitetaan salaattiin niin avokadon ja pinaatin kuin hallouminkin kanssa.

3 x pääsiäisaterian lisäke 680x300 Kuvassa:Mango-avokadosalaatti, keitetty parsa & helppo hollandaise-kastike sekä vihersalaatti ja passionkastike.

Paahdettu parsa sellaisenaan, tai klassisesti helpon hollandaise-kastikkeen kera tarjoiltuna, on oiva salaatin korvaaja. Erittäin tuore parsa maistuu myös raakana – varsinkin, kun parsan höylää tuoreparsasalaattiin. Maukas ja herkullinen parsasalaatti syntyy myös, kun parsat paahtaa uunissa tomaatin kera ja asettelee salaattipedile parmankinkun ja fetajuuston kanssa.

Lisäkkeet pääsiäisruoalle

Trendikkäässä pääsiäispöydässä on tilaa myös monille erilaisille lisäkkeille; kevyemmille ja ruokaisemmille. Perinteisten pääsiäislampaan ja -karitsan seurasta nauttivat yrtti-valkosipuliperunat sekä rosmariiniperunat. Kokeiluun kannattaa ottaa ehdottomasti huippu maukas mustapippurilla ja pecorino-juustolla maustettu cacio e pepe -perunamuusi.

cacio e pepe perunamuusi 680x300 Kuvassa: Cacio e pepe -perunamuusi.

Mikäli valmistat pääsiäisenä osso buccoa tai lampaanpotkaa, maukas parmesaanipolenta on lisukevaihtoehto numero yksi!

Porkkanoista valmistuu paahtamalla ihania gremolata-porkkanoita, jotka maustuvat raikkaaksi lisäkkeeksi sitruunan, lehtipersiljan ja valkosipulin avulla. Paahdetut porkkanat vuohenjuustokastikkeella aateloituna on niin ikään aivan erinomainen porkkanalisukevaihtoehto pääsiäiseen.

Gremolata-porkkanat 680x300 Kuvassa: Gremolata-porkkanat.

Kevyempien mutta maukkaiden kasvislisäkkeiden ystävä kattaa pöytään valkosipuliparsakaalia tai paahdettua kukkakaalia.

Katso alta parhaat salaatti-, lisuke ja kastikereseptit pääsiäiseen: