Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Salaatit ja lisäkkeet pääsiäispöytään

Salaatit ja lisäkkeet pääsiäispöytään

Pääsiäispöydän kruunu on sesongin suosikki eli karitsa tai lammas. Vähintään yhtä tärkeitä ovat kuitenkin liharuoan seurana tarjottavat lisäkkeet sekä raikkaat salaatit.

Salaateissa maistuvat sitrukset ja parsa

Erilaiset sitrukset sekä parsa ovat parhaillaan sesongissa pääsiäisen aikaan, joten ne kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi kevään isomman ruokajuhlan menua suunnitellessa. Appelsiini sekoitetaan salaattiin niin avokadon ja pinaatin kuin hallouminkin kanssa. Helpolla pääsee, ku marinoi vihreät pavut sitruunavinaigretella.

Paahdettu parsa sellaisenaan on oiva salaatin korvaaja. Hedelmäisessä parsasalaatissa on hedelmien lisäksi pähkinöitä ja herkullista goudaa. Ruokaisuutta ja makua parsasalaattiin saa, kun lisää siihen parmankinkkua.

Lisäkkeet pääsiäisruoalle

Monipuolisessa pääsiäispöydässä on tilaa monille erilaisille lisäkkeille; kevyemmille ja ruokaisemmille. Perinteisten pääsiäislampaan ja -karitsan seurasta nauttivat yrtti-valkosipuliperunat sekä rosmariiniperunat. Kevyempien kasvislisäkkeiden ystävä kattaa pöytään valkosipuliparsakaalia ja paahdettua kukkakaalia.

Mikäli riisi tai keitetyt perunat kyllästyttävät, kokeile tällä kertaa jotain muuta! Paahdetut gremolata-porkkanat maustuvat raikkaaksi lisäkkeeksi sitruunalla, lehtipersiljalla ja valkosipulilla. Ihana parmesaanipolenta on omiaan osso buccon tai lampaanpotkan rinnalle. Hummus sopii leivän dippailun ohella myös ruoan kylkeen; miltä maistuisi porkkanahummus?