Herkkuja pakastealtaasta – nauti äyriäisistä ja simpukoista ympäri vuoden

Herkkuja pakastealtaasta – nauti äyriäisistä ja simpukoista ympäri vuoden

Päivitetty 10.9.2021

Maistuisivatko merenelävät, mutta vuodenaika aiheuttaa haasteita? Ei hätää! Kaupan pakastealtaasta löydät laadukkaita äyriäisiä ja simpukoita vuoden jokaisena päivänä.

K-kaupan pakastealtaasta löydät ympäri vuoden laadukkaita äyriäisiä ja simpukoita jokaiseen tarkoitukseen. Poimi ostoskoriin raakoja, kypsiä tai jopa tarjoiluvalmiita mereneläviä. Ostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota vastuullisuuteen. Valitsemalla ASC-sertifioituja tuotteita saat vastuullisesti kasvatettua kalaa ja äyriäisiä. ASC-sertifikaatin tavoite on pienentää kalankasvatuksen ympäristöhaittoja, ja ASC-tuotteiden viljelyssä on noudatettu sääntöjä, jotka koskevat esimerkiksi rehua, ympäristönsuojelua, kalojen hoitoa ja työympäristöä. MSC-sertifikaatti taas tarkoittaa sitä, että kala ja äyriäiset on pyydetty vastuullisesti. MSC-kalan alkuperä tunnetaan, ja se on pyydetty noudattaen kestävyyskriteereitä, joilla torjutaan liikakalastuksen ongelmia ja pidetään huolta kalakannoista ja meriluonnosta.

Appelsiiniset jättikatkaravunpyrstöt kuvitus Kuvassa: Appelsiinimarinoidut jättikatkaravunpyrstöt

Juhlavat jättikatkaravunpyrstöt

Isot ihanat Pirkka Parhaat kypsät jättikatkaravunpyrstöt ovat ASC-merkittyjä, eli ravut on kasvatettu vastuullisesti. Kokeile kypsiä ravunpyrstöjä jättikatkarapucocktailpaloissa tai yhdistä pyrstöt chorizomakkaran kanssa vartaissa. Raa’at jättikatkaravunpyrstöt soveltuvat hyvin marinoitaviksi. Raikkaat appelsiinimarinoidut ravunpyrstöt ovat mainio alkupala juhlapöytään tai illanistujaisiin.

Pirkka Parhaat kypsät jättikatkaravunpyrstöt 31- 40 kpl 400g ASC pakaste - kuva

Pirkka Parhaat kypsät jättikatkaravunpyrstöt 31- 40 kpl 400g ASC pakaste

Katso lisää ›

Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakaste - kuva

Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakaste

Katso lisää ›

Herkullinen äyriäissekoitus

Helppo tapa oikaista keittiössä on käyttää valmista äyriäissekoitusta. Pirkka Parhaat äyriäissekoitus sisältää sinisimpukoita, venussimpukoita, mustekalaa ja katkarapuja. Kokeile sekoitusta nopeassa äyriäispannussa tai risotossa.

Pirkka Parhaat äyriäissekoitus 350g pakaste

Katso lisää ›

Suussasulavat sinisimpukat

Simpukat ovat todellista herkuttelijan pikaruokaa, sillä ne valmistuvat ihmeellisen nopeasti! Sinisimpukat ovat sesongissa kuukausina, joiden ranskankielisestä nimestä löytyy r-kirjain, eli syyskuusta huhtikuulle. Silloin vedet ovat tarpeeksi viileitä, ja tuoreet simpukat parhaimmillaan. Pirkka Parhaat kuoritut sinisimpukat löytyvät pakastealtaasta läpi vuoden. Pakastetuista kuorituista sinisimpukoista valmistat hetkessä herkullista simpukkapastaa tai vaikkapa simpukkapizzan. Varo ettet kuumenna kypsinä myytäviä simpukoita liikaa, etteivät ne sitkisty.

Pirkka Parhaat kuoritut sinisimpukat 200g pakaste

Katso lisää ›

Hienostunut kampasimpukka

Kokkiohjelmista tuttu kampasimpukka on mainion monipuolinen raaka-aine, jonka hieman makea maku tulee parhaiten esiin kun se paistetaan tai grillataan. Pakastetut Pirkka Parhaat kampasimpukan lihat sulavat jääkaapissa noin 10 tuntia tai 30 minuuttia kylmässä vedessä muovipakkauksessa. Muista kuivata kampasimpukan lihat huolellisesti ennen paistamista. Paistetut kampasimpukat ja paahdettu kukkakaalipyree on hienostunut ja herkullinen tarjottava, joka hurmaa varmasti. Cevichen ystävän taas on pakko kokeilla grillattua kampasimpukkacevicheä.

Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakaste - kuva

Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakaste

Katso lisää ›

Näppärä paneroitu katkaravunpyrstö

Rapeat ja maukkaat Pirkka paneroidut katkaravunpyrstöt ovat näyttävä, ja vastuullinen tarjottava juhlissa. Osta ASC-sertifioitujen pyrstöjen kylkeen purkki aioli-majoneesia tai valmista helppo sitruunamajoneesi, ja vähän fiinimpi dippilautanen on valmis.

Pirkka paneroituja katkaravunpyrstöjä 12-14kpl/200g ASC pakaste - kuva

Pirkka paneroituja katkaravunpyrstöjä 12-14kpl/200g ASC pakaste

Katso lisää ›

Valmiit vartaat

Nopeasti valmistuvat italialaisittain maustetut Pirkka Parhaat jättikatkaravut on pujotettu valmiiksi vartaisiin. Italialaisittain persiljalla ja basilikalla maustetut vartaat voi nostaa suoraan pakkauksesta uuniin tai sulatuksen jälkeen grilliin kypsymään. Tarjoa vartaat sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera. Jättikatkarapuvartaat on saatavilla myös ranskalaiseen tapaan persiljalla ja kirvelillä maustettuna.

Pirkka Parhaat marinoidut Jättikatkarapuvartaat italialaiseen tapaan 2kpl/250g ASC pakaste - kuva

Pirkka Parhaat marinoidut Jättikatkarapuvartaat italialaiseen tapaan 2kpl/250g ASC pakaste

Katso lisää ›

Kokonaiset ravut kuorineen

Kokonaiset kuorelliset katkaravut sopivat sekä lämpimiin että kylmiin ruokiin. Tarjoa grillattuja kokonaisia katkarapuja alkupalaksi tai naposteltavana illanistujaisissa.

Royal Greenland kuorellisia katkarapuja 90/120 500g MSC pakaste - kuva

Royal Greenland kuorellisia katkarapuja 90/120 500g MSC pakaste

Katso lisää ›

Upeat juhlavat kuningaskatkaravut

Näyttävät Pirkka Parhaat kuningaskatkaravut on pyydetty kalan ja äyriäisten kestävyyskriteereitä noudattaen. MSC-sertifioidut kuningaskatkaravut sopivat mainiosti muun muassa grilliin. Kokeile grillattuja kuningaskatkarapuja miso-inkiväärivoin kanssa.

Pirkka Parhaat kuningaskatkarapu 300g MSC pakaste - kuva

Pirkka Parhaat kuningaskatkarapu 300g MSC pakaste

Katso lisää ›

Kätevät annospakkaukset

Tarvitsetko vain pienen määrän katkarapuja? Pirkan uusi helppokäyttöinen MSC-sertifioitu katkarapupussi sisältää neljä 100 gramman pussia laadukkaita isokokoisia katkarapuja. Repäise irti yksi pussi kerrallaan, ja käytä helpossa katkarapukulhossa.

Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC pakaste - kuva

Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC pakaste

Katso lisää ›