Parhaat pororeseptit
Päivitetty 23.8.2018Poronlihasta saa nopeasti kypsyviä ruokia. Helpot ja herkulliset pororeseptimme takaavat maistuvan aterian. Kokeile ja ihastu!
Poronlihan käsittely
Poronliha on rakenteeltaan hienosyistä, mureaa ja vähärasvaista. Väriltään liha on tummaa ja maultaan aromikasta. Poro paloitellaan kuten nauta eikä liha vaadi pitkää raakakypsyttämistä.
Poron fileistä ja paisteista saadaan nopeasti kypsyviä ruokia. Hyvää poronkäristystä saadaan myös etuselästä ja lavasta. Helpon käristyksen saat valmiista, pakastetusta Pirkka poronkäristyslihasta. Käristystä voit muunnella esimerkiksi lisäämällä siihen sinihomejuustoa ja hillosipuleita.
Pororuokien mausteeksi sopivat esimerkiksi katajanmarja ja rosee- ja mustapippuri sekä yrteistä salvia, timjami, rakuuna ja rosmariini.
Mitä tehdä porosta?
Pirkka poron jauheliha sopii käytettäväksi samalla tavoin kuin naudan ja porsaan jauheliha. Pirkka poron kylmäsavupaisti sopii erinomaisesti esimerkiksi uuniperunan täytteeseen, pastakastikkeeseen, kiusauksiin, lämpimiin leipiin tai pizzan päälle.