Joulu
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Tapaninpäivän ruoka

Tapaninpäivän ruoka

Kun jouluaatto ja joulupäivä on nautittu erilaisia perinteisiä jouluruokia kinkusta laatikoihin ja rosolliin, voi tapaninpäiväksi kattaa jo hieman erilaisen tarjoilun.

Kinkku vaihtuu tapanina broileriin 

Joulukinkun tähteistä syntyy helposti tapaninpäivän lounaalle maistuva kinkkupiirakka. Valmista tapaninpäivänä illallisruoaksi kuitenkin hieman juhlavampi katajanmarjabroileri. Kokonainen broileri maustetaan katajanmarjaisella yrtti-sitruunatahnalla. Broilerin seurana voit tarjota vaikkapa herne-perunasalaattia. Salaatti syntyy joulupöydän tutuista aineksista: vihreistä herneistä, keitetyistä perunoista ja kananmunasta sekä kalasta.

Joulupöydän kalakattaus ja salaatit leipineen ja juustoinen sopivat tapaninpäivän alkuruoaksi. Tarjoa ne jouluaterian tapaan tai valmista pieniksi cocktailpaloiksi vaikkapa sienisalaattileipiä ja lohipastramia.

Juhlava tapaninpäivän jälkiruoka

Juhlavassa karpalo-kinuskijuustokakussa maistuu raikkaan makea karpalon ja kinuskin yhdistelmä sekä makean täyteläinen paksu browniepohja. Kakun kruunaa trendikäs Dripping cake -tyylinen valuva suklaakuorrutus ja karpalosukaa-makeiset.