Joulu
Tapaninpäivän ruoka

Tapaninpäivän ruoka

Kun jouluaatto ja joulupäivä on nautittu erilaisia perinteisiä jouluruokia kinkusta laatikoihin ja rosolliin, voi tapaninpäiväksi kattaa jo hieman erilaisen tarjoilun.

Jäikö kinkkua vielä? 

Joulukinkun tähteistä syntyy kinkkupiirakka, karjalanpaisti tai huippusuosittu karamellipossu.

Lue vinkit siitä, mitä joulupöydän tähteistä voi tehdä!

Tapaninpäivän illallisella kinkku vaihtuu broileriin

Kinkku alkaa tapanina tulla jo korvista ulos - valmista siis tapaninpäivän illallisruoaksi hieman juhlavampi katajanmarjabroileri. Kokonainen broileri maustetaan katajanmarjaisella yrtti-sitruunatahnalla. Broilerin seurana voit tarjota vaikkapa herne-perunasalaattia. Salaatti syntyy joulupöydän tutuista aineksista: vihreistä herneistä, keitetyistä perunoista ja kananmunasta sekä kalasta. Näin minimoit hävikin!

Joulupöydän alkupalat vielä kerran käyttöön!

Joulupöydän kalakattaus ja salaatit leipineen ja juustoinen sopivat tapaninpäivän alkuruoaksi. Tarjoa ne jouluaterian tapaan tai valmista pieniksi cocktailpaloiksi vaikkapa sienisalaattileipiäja lohipastramia.