Hyppää sisältöön
Baot-joulukinkusta-flipattu

Tapaninpäivän ruoka

Päivitetty 22.10.2024

Kun jouluaatto ja joulupäivä on nautittu erilaisia perinteisiä jouluruokia kinkusta laatikoihin ja rosolliin, voi tapaninpäiväksi kattaa jo hieman erilaisen tarjoilun – tai valmistaa jotain uutta joulupöydän tähteistä.

Joulupöydän parhaat palat vielä kerran käyttöön!

Joulupöydän parhaat palat ja salaatit leipineen sekä juustoinen sopivat tapaninpäivän alkuruoaksi ja lisukkeiksi. Tarjoa ne jouluaterian tapaan tai valmista pieniksi cocktailpaloiksi! Joulun laatikoista teet ihania rieskoja.

Ylimääräistä kinkkua?

Kun joulupöydän kunkku ei uppoa enää sellaisenaan, siitä voi tehdä monia uusia herkkuja! Suikaloitu joulukinkku uppoaa pastaan piirakkaan tai vaikkapa uuniperunoiden täytteeksi. Uutta makua kinkulle saat, kun teet siitä aasialaishenkistä karamellisoitua possua!

Tapaninpäivän illallisella kinkku vaihtuu broileriin

Kinkku saattaa tapanina tulla jo korvista ulos - valmista siis tapaninpäivän illallisruoaksi hieman juhlavampi ateria broilerista tai kalkkunasta. Tarjoa broilerin seurana erilaisia lisäkkeitä jääkaapin jämistä: juustoista, juureksista, perunoista, kasviksista ja yrteistä. Näin minimoit hävikin!

Herkuttele kestosuosikeilla

Joulun makujen sijaan tehty makumatka maailmalle voi tuoda kaivattua vaihtelua joulun ruokapöytään. Pizzat ja tortillat maistuvat kestosuosikkeina kaikille ja saapa niihin sujautettua samalla näppärästi jouluruoalta ylijääneen kinkun tai kalan.

Helppoakin helpommat jälkiruoat

Tapaninpäivää juhlitaan rennoissa tunnelmissa, eikä jälkiruokaankaan välttämättä jaksa enää panostaa samalla tavalla kuin jouluaattona tai -päivänä. Jälkuroasta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä helpot ja nopeat jälkiruoat päättävät tapaninpäivän illallisen. Samalla voi ottaa hyötykäyttöön joulun viimeiset piparit, puoliksi syödyt konvehtirasiat ja glögipullon jämät!

Ideoita joulun ja uudenvuoden juhlapöytään