Tapaninpäivän ruoka

Tapaninpäivän ruoka

Kun jouluaatto ja joulupäivä on nautittu erilaisia perinteisiä jouluruokia kinkusta laatikoihin ja rosolliin, voi tapaninpäiväksi kattaa jo hieman erilaisen tarjoilun – tai valmistaa jotain uutta joulupöydän tähteistä.

Joulupöydän alkupalat vielä kerran käyttöön!

Joulupöydän kalakattaus ja salaatit leipineen sekä juustoinen sopivat tapaninpäivän alkuruoaksi. Tarjoa ne jouluaterian tapaan tai valmista pieniksi cocktailpaloiksi!

Lohipastrami ja sahramikastike kuvitus Kuvassa: Lohipastrami ja sahramikastike

Jäikö kinkkua ja laatikoita vielä? 

Joulukinkun ja laatikoiden tähteistä loihdit monenlaisia ruokia! Valmiiksi kypsennetytä kinkusta syntyy helposti ruokaisa piirakka, herkullinen karamellipossu tai ikisuosikki kinkku-ananaspizza. Jos kinkku odottaa paistamattomana vielä pakkasessa, valmista siitä karjalanpaisti! Myös laatikoiden jämistä on helppo loihtia täysin uudenlaisia ruokia, kuten lanttulaatikkopannarit.

Sitruunainen lohi-perunalaatikko Kuvassa: Sitruunainen lohi-perunalaatikko

Lue muut vinkkimme siitä, mitä joulupöydän tähteistä voi tehdä!

Tapaninpäivän illallisella kinkku vaihtuu broileriin

Kinkku saattaa tapanina tulla jo korvista ulos - valmista siis tapaninpäivän illallisruoaksi hieman juhlavampi ateria broilerista tai kalkkunasta. Tarjoa broilerin seurana erilaisia lisäkkeitä jääkaapin jämistä: juustoista, juureksista, perunoista, kasviksista ja yrteistä. Näin minimoit hävikin!

Paahdettu kalkkuna kuvitus Kuvassa: Paahdettu kalkkuna

Helppoakin helpommat jälkiruoat

Tapaninpäivää juhlitaan rennoissa tunnelmissa, eikä jälkiruokaankaan välttämättä jaksa enää panostaa samalla tavalla kuin jouluaattona tai -päivänä. Jälkuroasta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä helpot ja nopeat jälkiruoat päättävät tapaninpäivän illallisen. Samalla voi ottaa hyötykäyttöön joulun viimeiset piparit, puoliksi syödyt konvehtirasiat ja glögipullon jämät!

Suklaa-appelsiinirahkapiparit kuvitus Kuvassa: Suklaa-appelsiinirahkapiparit