Herkulliset tarjottavat kevään ja kesän juhliin

Herkulliset tarjottavat kevään ja kesän juhliin

Kevät ja kesä ovat juhlien aikaa. Loihdi juhlapöytä täyteen toinen toistaan maittavampia herkkuja.

Monta syytä juhlaan

Kevät ja kesä ovat täynnä hyviä syitä laittaa juhlapöytä koreaksi. Keväällä juhlitaan niin äitejä, ylioppilaita kuin ammattiin valmistuviakin. Kesän aikana hääparit saavat toisensa ja ripille päässeet naimaluvan.

Kata tarjoilut noutopöytään

Suurempien juhlien tarjoilut kannattaa kattaa noutopöytään. Varsinkin valmistujaisjuhliin vieraat saapuvat usein porrastetusti, joten buffetpöydästä jokainen vieras voi hakea syötävää itselleen sopivana hetkenä. Mikäli noutopöytä on katettuna koko juhlien ajan, valitse tarjottaviksi hyvin säilyviä ruokia ja leivonnaisia. Tarjoilut kannattaa valita myös siten, että suurimman osan valmisteluista voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Tällöin voi juhlapäivänä keskittyä stressaamisen sijasta juhlaan ja vieraiden kanssa seurusteluun. Katso myös vinkit kevään juhlien helppoihin tarjoiluihin.

Sopivassa suhteessa suolaista ja makeaa

Juhlapöytään on hyvä varata sekä suolaista että makeaa syötävää. Monesti suolaiset tarjottavat tekevät makeaa paremmin kauppansa. Klassiset voileipäkakut ovat taas trendikkäitä, ja mikäli perinteinen kinkkuversio ei maistu, voi kakun tuunata esimerkiksi Kreikan tai Meksikon makuihin. Myös salaatit ja erilaiset suolaiset piirakat sopivat juhlatarjoiluksi ja ne voi valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia. Tarvittaessa ylimääräiset piirakat voi myös pakastaa.

Juhlien kahvipöydästä ei tarvitse löytyä sen seitsemää sorttia. Leivo perinteisen täytekakun sijaan ranskalainen marjakakku, joka kestää noutopöydässä hyvin. Pienet kuppikakut voi valmistaa koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä ja pikkuleivät jo hyvissä ajoin etukäteen.

Huomioi erityisruokavaliot

Juhlia järjestäessä on kohteliasta huomioida myös vieraiden erityisruokavaliot. Vähälaktoosisia tai laktoosittomia tuotteita käyttämällä varmistat, että yhä useampi voi nauttia herkuista. Gluteeniton [vadelma-suklaakakku] maistuu varmasti muillekin vieraille kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Muista myös juhlajuomat, varsinkin kuumalla ilmalla on tärkeää tarjota vieraille tarpeeksi juotavaa. Alkoholittomat boolit toimivat koko perheen raikkaina janonsammuttajina sekä oivallisina tervetuliaismaljoina.