Pirkka-lehden reseptit 1-2/2018

Pirkka-lehden reseptit 1-2/2018

Julkaistu 1.6.2018

Alkuvuosi on uusien makuelämyksien aikaa! Helmikuussa herkuttelulta ei voi välttyä Runebergin päivän, laskiaistiistain ja ystävänpäivän johdosta. Tänä vuonna ei myöskään pidä unohtaa Korean talvikisoja, joiden jännityksestä saa nauttia helmikuussa parin viikon ajan!

Aasialaisen ruoan, varsinkin korealaisen ja japanilaisen keittiön villitys näkyy K-Ruoka 1/2018  –lehden lisäksi myös vuoden ensimmäisessä Pirkka-lehdessä! Oletko koskaan maistanut korealaisia lihapullia tai korealaista porsaanlihakeittoa? Onko bibimbap-kulhoruoka jo tuttu? Näitä kaikkia edellä mainittuja voi mainiosti maistella muun muassa arvuutellessa ja jännittäessä kuinka monta mitalia suomalaiset tuovat Koreasta mukanaan kotiin. Japanilaisista ruoista sushi on varmaankin tunnetuin, mutta kokeilehan myös japanilaisia gyoza-nyyttejä, jotka täytetään kotoisasti jauhelihalla ja nautitaan dippaillen soija-riisiviinietikka kastikkeeseen.

Kaikki äitini reseptit –blogia kirjoittava Nanna vinkkaa fish and chips –tyylisestä koko perheen kalakorista, jonka pääosassa ovat Pirkan gluteenittomat kalapuikot. Helppo, sormin syötävä kalakori tarjoillaan avokado-kurkkukastikkeen kanssa ja  maistuu niin perheen pienimmille kuin vanhemmillekin.

Runebergin päivää sekä laskiaistiistaita vietetään helmikuun alussa – ja sehän tietää suosikkileivonnaisten parasta aikaa! Jos et osaa päättää viekö laskiaispulla vai perinteinen Runebergin torttu voiton, leivo Runebergin tähtipulla, josta riittää suuremmallekin porukalle! Runebergin tähtipulla leivotaan briossitaikinaan ja täytteessä maistuu mantelimassa.

Kuuluuko Fazerin Geisha-suklaa suosikkeihisi? Mikäli vastasit kyllä, tulet rakastumaan geishakakkuun! Ja vinkiksi: tällä kakulla hurmaat varmasti myös kaverit ystävänpäivänä!

Lue digilehti >>