K-Ruoka-lehden reseptit 1-2/2023

K-Ruoka-lehden reseptit 1-2/2023

Päivitetty 23.1.2023

Vuoden 2023 ensimmäisessä K-Ruoka-lehdessä iloitaan uudesta vuodesta, hyvästä olosta ja kylminä talvipäivinä lämmittävistä ruoista. Runebergin päivänä ja laskiaisena leivotaan uudenlaisia herkkuja, joissa kuitenkin maistuvat tutut perinteiset maut. Lisäksi sesongin sitrushedelmät tuovat raikkaan tuulahduksen talven pimeyteen ihanissa uusissa resepteissä. Katso myös artikkelin lopussa olevasta videosta sesongin parhaat ruokavinkit!

Uusimman K-Ruoka-lehden löydät K-ruokakaupoista Pirkka-lehden välistä tai verkosta täältä.

Elämäniloa ja hyvää vointia

Vuoden alussa maailma on jälleen mahdollisuuksia ja lupauksia täynnä. Reippaan talvisen ulkoilupäivän päätteeksi maistuu sopivan mausteinen tacopasta tai Sydän-merkillä merkitty tomaattinen lohipannu. Jos kaipaat talviliikunnan jälkeen liedellä yhdessä astiassa valmistuvia helppoja aterioita, kokeile gruusialaista kaalipataa tai purjo-perunasosekeittoa.

Tacopasta (680x300)

Kauden makeat herkut saavat uuden muodon

Tänä vuonna runebergintortut ja laskiaispullat tehdään uuteen muotoon, mutta samoin perinteisin mauin! Runebergin päivänä tortut sujahtavat Runebergin vohveleiksi ja laskiaisena perinteisten laskiaispullien sijasta kokeile vadelma- ja kerma-mascarpone-täytteisiä maritozzi-pullia.

Runebergin vohvelit 2023 (680 x 298)

Virtaa sitruksista

Talven sitrukset tuovat ruokiin ihanaa raikkautta ja värikkyyttä. Miedon makuisesta mandariinista saa tehtyä herkullisen mandariinisalaatin, välimerelliseen tunnelmaan vievät sitruuna-valkosipulilihapullat ja limetinmehu tuo ihanasti raikkautta lime-kookoskanaan. Jälkiruokana maistuu näyttävä paistettu appelsiinijuustokakku.

Lime-kookoskana (680x300)

Lehden kolme pääteemaa:

  1. Pääpaino on huippusuositussa Arjen nikseissä, jotka antavat helppoja ja nopeita vinkkejä arkeen.
  2. Vinkit valintoihin -teema opastaa vastuullisiin valintoihin ruokaan liittyen.
  3. Parasta nyt -teema puolestaan inspiroi sesongin herkuilla ja tekniikkavinkeillä, auttaen viemään omaa ruoanlaittoa seuraavalle tasolle.

Edellisten lisäksi jokainen lehti alkaa super inspiroivalla Innostu-osiolla, joka esittelee juuri nyt kiinnostavimmat ilmiöt ja oivaltavimmat ideat.

Katso Sesongin salat -ohjelmasta sesongin ruokavinkit