Vappusalaatit

Vappusalaatit

Vappusalaatti kuuluu ruokaisaan vappubrunssiin tai sään salliessa vappupiknikiin ulkosalla. Nappaa perinteisen perunasalaatin lisäksi vappuruokamenuun myös jokin näistä salaateista.

Pähkinäinen perunasalaatti

Perinteinen perunasalaatti joko itse tehtynä tai kaupasta valmiina ostettuna on vuodesta toiseen suomalaisten vappujuhlijoiden suosikkisalaatti. Tällä kertaa perunasalaatti päivitetään keväisen vihreäksi ja pähkinäisen rouskuvaksi. Toki piknikillä voi nauttia vaikka kahtakin eri perunasalaattia.

Pähkinäinen perunasalaatti 2018

Riisinuudelisalaatti

Tuo vappupiknikille mukanasi Aasian maut riisinuudelisalaatin muodossa. Salaatista saat ruokaisamman lisäämällä joukkoon esimerkiksi paistettua tofua, kanaa tai lihaa.

Riisinuudelisalaatti 2017

Raikas linssisalaatti

Vappupäivänä voi edellisen illan juhlintojen ansiosta hieman väsymys painaa ja vitamiinivarastot kaivata täydennystä. Silloin raikkaan värikäs linssisalaatti auttaa keräämään voimat vappupäivän fiilistelyihin.

Raikas linssisalaatti

Texmex-salaatti

Kun munkit ja sima eivät riitä täyttämään vatsaa, vaaditaan pöytään hieman tuhdimpaa salaattivaihtoehtoa. Texmex-salaatin suolaiset nachot ja maustettu jauheliha maistuvat erityisesti vappupäivänä.

Texmex-salaatti 2017

Lihapulla-perunasalaatti

Lihapulla-perunasalaatti yhdistää kaksi vappuruokasuosikkia yhdeksi maukkaaksi salaattikokonaisuudeksi. Jos kiire meinaa painaa päälle vappuruokien valmistelussa, oikaise Pirkka-lihapyöryköillä.

Lihapulla-perunasalaatti 2016

Antipastosalaatti

Lyö antipastosuosikit yhteen salaattiin. Antipastosalaattiin voit valita suosikkejasi antipastotarjonnasta. Muista myös K-ruokakauppojen salaattibaarit, joista löydät monia maukkaita, valmiiksi marinoituja vaihtoehtoja antipastoiksi vappubrunssille.

Antipastosalaatti 2016

Bulgursalaatti

Tuoreilla yrteillä ja sitruunamehulla maustettu bulgursalaatti on nopea valmistaa. Vegaaninen yrttikastike mehevöittää salaattia entisestään.

Porkkana-kvinoapihvit ja bulgursalaatti 2017