• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perunamoussaka eli -musaka

Perunamoussaka on helppo uuniruoka, joka maistuu sekä lapsille että aikuisille.
Perunamoussaka eli -musaka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 108 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kgperunoita (keltainen pussi)
    • 400gjauhelihaa
    • 1-2sipulia
    • 1tlsuolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 2tlbasilikaa

Juustokastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulisilppu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Kaada joukkoon tomaattimurska. Anna hautua noin 10 minuuttia.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot puuhaarukalla. Lisää maito sekoittaen. Keitä kastiketta pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  3. Levitä voidellun vuoan pohjalle puolet perunaviipaleista ja kaada päälle jauhelihaseos. Lado päälle loput perunaviipaleet ja kaada pinnalle juustokastike. Kypsennä perunamusaka 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Tarjoa lisäksi salaattia ja leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 108 kcal451 kJ
  • Proteiinia6,01 g
  • Hiilihydraatteja8,08 g
  • Rasvaa5,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Kokeilija 13.10.2016

    Saisko Ohje oikealle kreikkalainen muosakkalaatikko.

  • K-Kuluttajapalvelu13.10.2016

    Hei Kokeilija! Tässä linkki kreikkalaisen moussakan ohjeeseen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kreikkalainen-moussaka

  • jape22.3.2016

    Eihän tämä ole moussakaa! Pääraaka-aine puuttuu (munakoiso)!