Hyppää sisältöön
Burgundin kanapata 2023 (1440x550)

Lämmittävät pataruoat

Päivitetty 29.11.2024

Viimeistään syksyn ja talven saapuminen vievät suomalaisten padat liedelle ja tuovat samalla veden kielelle. Kokeile lihaisia pataruokia, tuunaa kansainvälisellä twistillä tai vaihda kokonaan kasviksiin! Me olemme yhtä pataa – ota osasi pataruokainspiraatiostamme! 

Lihaisat pataruoat pitkään hauduttaen

Lihaisat pataruoat ovat erityisesti syksyn ja talven suosikkiruokia. Maukkaassa liemessä miedolla lämmöllä pitkään hauduttamalla liha saadaan suorastaan suussa sulavan pehmeäksi. Tuoreet vihannekset ja tietyt hedelmätkin raikastavat tuhtia liharuokaa. Ja lopulta liemessä piilee hyvän padan salaisuus. Kokeile lorauttaa joukkoon viiniä, olutta, siideriä tai omenamehua.

Kansainvälisiä makuja pataan

Tuo maailma kotikeittiöösi yhdistelemällä rohkeasti voimakkaitakin mausteita perinteisiin suomalaisiin raaka-aineisiin, juureksiin ja paistilihoihin. Eurooppalaisissa pataruoissa yhdistyvät rouhea maalaismeininki sekä hienostuneesti viinissä haudutetun lihan maku. Aasialaisiin pataruokiin käytetään reilusti itämaisia mausteita, kuten inkivääriä, chiliä ja korianteria.

Kokeile kasvispataa

Ilman lihaakin syntyy upeita patoja! Pataruokiin sujahtavat helposti eri kasvikset, pavut, juurekset ja sienet. Hyödynnä kasvispataruoissa tomaattimurskaa sekä kasvislientä ruoan pohjana. Voit myös maustaa ruokia vahvasti, esimerkiksi afrikkalaisessa bataattipadassa maistuvat juustokumina, inkivääri, korianteri sekä kaneli.

Pata-ainekset kätevästi myös verkkokaupasta!

Lisää lämmittäviä pataruokia ja ideoita arjen kokkailuun