Grillivartaat moneen makuun

Grillivartaat moneen makuun

Päivitetty 11.5.2023

Grillivartaisiin on helppo koota oman maun mukaan kasviksia, lihaa ja hedelmiä. Katso grillikesän herkullisimmat varrasreseptit.

Mehevät lihavartaat

Lihavartaat ovat mainioita grillattavia, joihin voi helposti yhdistellä eri makuja: marinoi lihat erilaisilla marinadeilla, lisää vartaisiin kasviksia ja hedelmiä oman maun mukaan, ja tarjoile vartaat eri kastikkeiden kanssa. Grillivartaisiin sopivat niin possu, nauta, lammas kuin kanakin. Makkarat ovat myös nopeita grillata vartaissa ja niitä voi helposti yhdistellä kasvisten sekä juustojen kanssa!

Teriyakikanavartaat (680x300) Kuvassa: Teriyakikanavartaat

Kevyet kasvisvartaat

Monet kesän tuoreet kasvikset sopivat mainiosti vartaisiin. Valitse suosikkikasviksesi, mausta ne oman maun mukaan ja laita grilliin! Kasvisvartaat sopivat hyvin muun grilliruoan lisukkeeksi keventämään ateriaa tai voit tehdä ruokaisammat vartaat lisäämällä joukkoon esimerkiksi grillijuustoa tai tofua.

Kasvisvartaat grillissä 2019 680x297 Kuvassa: Kasvisvartaat grillissä

Mehukkaat kalavartaat ja eksoottiset äyriäisvartaat

Jos haluat vaihtelua vartaisiin, valmista kalasta tai äyriäisistä grillivartaita! Kokeile eri kalalajikkeita ja -valmisteita, ja yhdistele niihin sopivia kasviksia ja kastikkeita. Äyriäisistä katkaravut sopivat erinomaisesti vartaisiin ja niistä saa helposti näyttäviäkin grillilisukkeita. Jos haluat jotain vielä eksoottisempaa, kokeile lisätä vartaisiin esimerkiksi kampasimpukoita!

Katkarapuvartaat grillissä (680x300) Kuvassa: Katkarapuvartaat grillissä

Makeat jälkiruokavartaat

Jälkiruoankin voi tarjota vartaissa! Kesän ihania hedelmiä voi grillata yhtä lailla kuin kasviksiakin. Valitse vartaisiin esimerkiksi eri meloneja, ananasta, nektariineja tai mansikoita, laita sopivan kokoisiksi pilkotut palat vartaisiin ja grillaa pienellä lämmöllä. Hedelmät voi tarjota vartaissa myös tuoreeltaan, ilman grillausta. Muista tarjoilla vartaiden kaverina jäätelöä!

Grillattu hedelmäsalaatti (680x300) Kuvassa: Grillatut hedelmäsalaattivartaat

Ainekset herkullisiin grillivartaisiin kätevästi myös verkkokaupasta!