Joulun juustokakut

Joulun juustokakut

Päivitetty 20.12.2023

Piparkakkua pohjassa, kanelin makua täytteessä, pinnalla glögikiille tai kuusenkoristeiden tapaan hehkuvia granaattiomenan siemeniä. Jouluisten juustokakkujen variointimahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa joulupöytään. Joulun parhaat juustokakkureseptit löydät täältä!

Joulu maistuu juustokakuissa

Perinteisen joulun mausteet; kaneli, inkivääri, kardemumma ja monet muut, sopivat erinomaisesti maustamaan joulun juustokakkuja.

Jouluisissa juustokakuissa piparkakkupohja on lyömätön suosikki – ruispohja taas antaa mukavan rustiikkisen perustan joulun mauille.

Eikä juustokakun tarvitse olla aina makea: punajuuri-vuohenjuustokakku, kirpeä wasabi-lohijuustokakku ja gluteeniton vuohenjuustokakku yllättävät alkupalapöydässä.

Monelle meistä joulu ei tunnu oikealta ilman kunnon suklaaövereitä, ja makeanhimoisimmat upottavat joulun juustokakkuun jopa kolmea erilaista suklaata! Kakun makeus taittuu kirpeänmakealla puolukka- tai karpalokastikkeella. Suklaan ohella myös kahvi saa näkyä leivonnaisissa. Leivo kahvijuustokakku, joka on pilven pehmeän maitokahvin makuinen.

Kahvijuustokakku (680x300) Kuvassa: Kahvijuustokakku

Koristelu: minimalistisen tyylikästä, vai joulun satumaista?

Joulujuhlia ja -pöytiä on erilaisia, ja jokainen niistä ansaitsee omannäköisensä kakun. Juustokakuissa erilaisia koristuksia voi luoda niin kakun kiilteen kuin päälle asetettavien koristeiden avulla – tai näiden molempien yhdistelmällä!

Joulun ikisuosikki glögijuustokakku hurmaa mausteisella glögikiilteellä, puolukkakiilteinen kakku raikastaa suun aterian päätteeksi. Kiilteen päälle voi ripotella marjoja tai hedelmiä, asetella kanelitangon tai pyöräyttää kiehkuroita sulatetusta suklaasta. Kokonaiset rosmariininoksat muistuttavat hauskasti kuusenhavuja.

Leikkisä koristelee kakun päälle todellisen joulun ihmemaan. Marengista tai kermavaahdosta syntyy luminietoksia, joiden seassa piparkakkuhahmot seikkailevat. Värjätystä vispikermasta pursotetaan vihreiden joulukuusten satumetsä, joka peittyy vielä tomusokeriseen lumihuntuun. Kun peität kakun reunat piparkakkutalon seinäpaloilla, syntyy näyttävä piparitalon ja juustokakun yhdistelmä.

Katso myös vinkit muihin joulun herkullisimpiin kakkuihin ja hanki juustokakkureseptien ainekset kätevästi verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton

Jouluiset juustokakkureseptit löydät alta: