Pirkka-lehden reseptit 10/2018

Pirkka-lehden reseptit 10/2018

Lokakuun Pirkka-lehdestä löydät reseptit lihattomaan lokakuuhun, lämmittäviin keittoihin, helppoihin arkiruokiin ja Halloweenin leivonnaisiin. Kokeile ainakin uutta hittiä korvapuustivohvelia!

Lihaton lokakuu

Lokakuussa moni heittää itselleen haasteen lihattomasta lokakuusta, joka kannustaa kokeilemaan uusia maukkaita kasvisruokia. Jos täysin lihaton lokakuu tuntuu liian suurelta haasteelta, pidä #kasviskeskiviikko ja kokkaa kasvissapuskaa kerran viikossa.

Aloita haaste vaikkapa tuttuakin tutumalla arkiruokaklassikolla makaronilaatikolla. Soijamakaronilaatikkoa syödessä voi tulla huiputetuksi, että kyseessä olisi jauhelihaa sisältävä makaronilaatikko. Linssipihvit ja sienikastike tarjoaa vaihtoehdon metsästäjänpihville ja kastike jalostuu sienikorin löydöistä kuten suppilovahveroista.

Lehtisalaatti-tomaatti-kurkku-yhdistelmän voi välillä jättää jäähylle ja kokeilla uusia makuyhdistelmiä esimerkiksi hedelmäisen ruusukaalisalaatin muodossa. Ruokaisessa makukimarassa yhdistyvät ruusukaali, omena, avokado, taateli sekä cashewpähkinät ja siemenet. Lihattomaan lokakuuhun sopii myös nopea hernepasta, jossa hernepesto tarjoillaan supernopeasti valmistuvan tuorepastan kanssa.

Lämmittävän soppakulhon äärellä

Lokakuussa tekee mieli kietaista kaulaliina kaulaan ja kotona parkkeerata lämmittävän keittokulhon ääreen. Ranskan maaseudun tunnelmiin pääset lusikoimalla sitruunaista valkopapukeittoa, jonka tekee entistä täyttävämmäksi jyvämakaroni ja pinnalle ripoteltava parmesanjuusto. Kun illat pimenevät, tuo väriä lautaselle! Lautasellinen höyryävää myskikurpitsakeittoa hehkuu lautasella kuin aurinko.

Syyssäässä reippailun jälkeen tomaattinen chorizo-kikhernekeitto maistuu taivaalliselta. Löydät uusimmasta Pirkka-lehdestä myös vinkit valmiin tomaattikeiton tuunaamiseen: kokeile avokadohöystöä, thai-makuja ja muokkaa keitto omaan makuusi sopivaksi. Syksyn hitti hatsapuri eli georgialainen versio juustoisesta rieskasta on mitä mainion kyytipoika keitoille.

Näppärät ruoat parempaan arkeen

Trendikkäiden bowlien eli kulhoruokien avulla saat tarvitsemasi vitamiinit eri värisistä kasviksista. Syö siis sateenkaari ja valmista pirteä thaibowl, jota maustaa chili, lime ja korianteri. Pyöräytä kerralla kunnon satsi lihapullia ja valmista värikäs lihapullapelti. Tee lihapullia tupla-annos ja pakasta puolet helpottamaan seuraavia arkiaterioita. Vaihtelua perinteiseen uuniloheen tuo tuorejuusto-uunilohi, joka päällystetään tuorejuustolla, siemenillä ja purjolla.

Syksyn TV-tarjonnasta on varmasti monelle löytynyt oma lempiohjelma, jonka ääreen käpertyä sohvalle sormisyötävien kanssa. Valmista ihan tavallisena arki-iltana itsetehtyjä ranskalaisia ja dippikastiketta niin saat viikonlopun tuntua keskelle viikkoa. Niin arkeen kuin viikonloppuunkin sopii klassikkovoileivästä aineksensa nappaava BLT-salaatti. Viimeistele rapeaa pekonia ja kanaa sisältävä täyttävä salaatti jogurttikastikkeella.

Nopeasti valmistuva ja suorastaan silmiä hivelevän nätti kiivi-mansikkasmoothie on raikas ja terveellinen välipala. Älä antaudu arjen harmaudelle vaan käy vastaiskuun kauniin värisillä annoksilla!

Hurjaa Halloweenia, juustokakkua ja korvapuustivohveleita

Halloweenia vietetään Suomessa 31.10 ja lokakuun Pirkassakin saadaan nähdä juhlaan sopivia leivonnaisia. Helposti donitsipellillä valmistuvat Halloween-donitsit, joiden kuorrutteissa loistavat Halloweenin perinteiset värit oranssi ja musta. Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna loihti hauskat Hämppis minimunakkaat, jotka valmistuvat hurjiksi suolapaloiksi muutamista raaka-aineista.

Miltäköhän maistuisi korvapuustien ja vohvelien yhdistelmä? Uusi hittimme korvapuustivohvelit tarjoaa vastauksen kysymykseen! Kaiva vohvelirauta kaapin perukoilta esiin ja paista korvapuustitaikina vohvelin malliseksi. Kaunis luumujuustokakku enteilee jo alkavaa pikkujoulukautta mausteisten keksien, luumujen ja kanelin mauillaan.

Lue digilehti>>