Lammas kruunaa pääsiäisen

Lammas kruunaa pääsiäisen

Lammas ja karitsa maistuvat pääsiäisenä ja ne kruunaavat monen pääsiäispöydän. Millainen liha sopii teidän juhlapöytään: kare, viulu, filee, potka vaiko paisti? Kokosimme vinkit lampaan ja karitsan valmistukseen sekä herkullisimmat lammas- ja karitsareseptit pääsiäiseen!

Lammasta vai karitsaa pääsiäisenä?

Lammas ja karitsa ovat pääsiäispöydän herkulliset kruunaajat. Lammaspaisti, lampaankare, lampaanfilee ja lampaanviulu sekä karitsanpotka ja karitsanpaisti sopivat jokaiseen pääsiäispöytään. K-ruokakauppojen lammas- ja karitsavalikoimat ovat laajimmillaan juuri pääsiäisenä. Lampaan ja karitsan suurimpana erona on lihan koostumus: karitsanliha on lampaaseen verrattuna hyvin vähärasvaista ja sen lihaskudos on koostumukseltaan pienisyistä.

Hitaasti hauduttaen tehdyt maukkaat lammaspadat ja lammaspaistit sopivat mainiosti pääsiäiseen. Perinteisen lammaspaistin ja lampaan sisäfileen lisäksi kaupaksi käyvät erityisesti karitsanpotkat ja karitsan kareet. Kaikkein eniten myydään lampaan ja karitsan luuttomia paisteja. Lampaan viulu eli luullinen lammas on kuitenkin selvästi nousussa.

Lisää vinkkejä karitsan valmistukseen löydät täältä!

Yrttikuorrutettu karitsan paahtopaisti (680x300) Kuvassa: Yrttikuorrutettu karitsan paahtopaisti

Pääsiäisen lampaan- ja karitsanlihat kätevästi myös verkkokaupasta!