lammas-header-image

Lammas kruunaa pääsiäisen

Päivitetty 1.3.2024

Lammas ja karitsa maistuvat pääsiäisenä ja ne kruunaavat monen pääsiäispöydän. Millainen liha sopii teidän juhlapöytään: kare, viulu, filee, potka vaiko paisti? Kokosimme vinkit lampaan ja karitsan valmistukseen sekä herkullisimmat lammas- ja karitsareseptit pääsiäiseen!

Lammas ja karitsa ovat pääsiäispöydän herkulliset kruunaajat. Lammaspaisti, lampaankare, lampaanfilee ja lampaanviulu sekä karitsanpotka ja karitsanpaisti sopivat jokaiseen pääsiäispöytään. K-ruokakauppojen lammas- ja karitsavalikoimat ovat laajimmillaan juuri pääsiäisenä. Lampaan ja karitsan suurimpana erona on lihan koostumus: karitsanliha on lampaaseen verrattuna hyvin vähärasvaista ja sen lihaskudos on koostumukseltaan pienisyistä.

Lue vinkit pääsiäislampaan paistamiseen!

Lammasta vai karitsaa pääsiäisenä?

Hitaasti hauduttaen tehdyt maukkaat lammaspadat ja lammaspaistit sopivat mainiosti pääsiäiseen. Perinteisen lammaspaistin ja lampaan sisäfileen lisäksi kaupaksi käyvät erityisesti karitsanpotkat ja karitsan kareet. Kaikkein eniten myydään lampaan ja karitsan luuttomia paisteja. Lampaan viulu eli luullinen lammas on kuitenkin selvästi nousussa.

Näin maustat pääsiäislampaan

Lampaan makuun sopii useampi eri tuore tai kuivattu yrtti: rosmariini, minttu, persilja ja salvia. Lisäksi valkosipuli ja laakerinlehdet sekä erilaiset lämpimät mausteet, kuten kaneli ja neilikka, sopivat lampaan vahvaan makuun. Valmista lampaalle maukas marinadi eri mausteilla ja anna lihan marinoitua kylmässä ainakin yön yli.

Katso lisää vinkkejä pääsiäisruokien valmistukseen