Lammas kruunaa pääsiäispöydän

Lammas kruunaa pääsiäispöydän

Lammas ja karitsa ovat pääsiäisen ykkösherkkuja. Valitsetko pääsiäispöytään karetta, viulua, fileetä, potkaa vai paistia?

Millaista lihaa pääsiäispöytään?

Lammaspaisti, lampaankare, lampaanfilee ja lampaanviulu sekä karitsanpotka ja karitsanpaisti sopivat jokaiseen pääsiäispöytään. K-ruokakauppojen lammas- ja karitsavalikoimat ovat laajimmillaan juuri pääsiäisenä. Hitaasti hauduttaen tehdyt maukkaat padat ja paistit sopivat mainiosti pääsiäiseen. Perinteisen paistin ja fileen lisäksi kaupaksi käyvät erityisesti potkat ja kareet. Kaikkein eniten myydään lampaan ja karitsan luuttomia paisteja. Lampaan viulu eli luullinen lammas on kuitenkin selvästi nousussa. Kokeile esimerkiksi näitä herkkuja:

Lammasta vai karitsaa?

Karitsa ja lammas ovat sama eläin, mutta nimitys riippuu sen iästä: karitsaksi kutsutaan alle vuoden ikäistä eläintä ja sitä vanhempia puolestaan lampaiksi. Karitsanliha on lampaaseen verrattuna hyvin vähärasvaista ja sen lihaskudos on koostumukseltaan pienisyistä. K-ruokakaupat myyvät pakastetun lampaan ja karitsan lisäksi myös tuoretta karitsaa. Pääsiäisen aikaan K-ruokakaupoista löydät myös Pirkka savulammaspaistia.

Lisää vinkkejä karitsan valmistukseen löydät täältä!