Rapujuhlien menu x 5

Rapujuhlien menu x 5

Päivitetty 26.7.2023

Tunnelmallinen rapuillallinen on mitä mainioin syy kutsua ystävät yhteen hyvän ruoan ääreen ihastelemaan pimenevää loppukesän iltaa. Hyvin suunniteltu menu kruunaa rapujuhlat. Lue ehdotuksemme erilaisten rapumenujen luomiseen!

Perinteinen rapujuhlamenu

Tervetuliaismaljaksi valitaan tänä kesänä ihana shrub-juoma. Illallisen aloittaa paahdettu paprika-tomaattikeitto, joka jättää sopivasti tilaa illan päätähdelle eli ravuille. Rapujen seuraksi katetaan rennosti tällä kertaa myös muitakin äyriäisiä, kuten katkarapuja ja vihersimpukoita. Jälkiruoaksi tarjotaan pehmeää mascarponemoussea marinoiduilla marjoilla höystettynä.

Rapujuhlien menu, perinteinen

Helppo ja edullinen rapujuhlien menu

Rapujuhlamenun ei tarvitse olla kallis! Pakasteravut ovat edullisia ja maistuvat aivan tuoreen veroisilta, kun annat niiden sulaa rauhassa itsetehdyssä tilliliemessä. Kylmä gazpacho valmistuu nopeasti tehosekoittimessa ja Oreo-jäätelö onnistuu helposti ilman jäätelökonetta, eikä hintakaan päätä huimaa.

helppo rapujuhlamenu 2021

Moderni rapujuhlien menu - ravut alkuruokana

Ravut voi nauttia myös alkuruokana! Tässä rapumenussa ravut syödään alkupalana aasialaisilla mausteilla höystettynä. Pääruoka koostuu suomalaisen kesän peruspilareista eli tuoreesta kalasta ja kasviksista. Trendikäs kombucha-mocktail maistuu aivan kesältä, ja upea jälkiruoka kruunaa kokonaisuuden.

Rapujuhlien menu, moderni 2022

Kasvissyöjän rapujuhlien menu

Ravuttomat rapujuhlat eivät ole yhtään sen tylsemmät kuin ravullisetkaan. Rapujuhlien kiireetön tunnelma syntyy kokonaisten latva-artisokkien syömisestä, joita saa näperrellä ajan kanssa aivan kuin rapuja! Latva-artisokan kanssa tarjoillaan näyttävä hummuslautanen. Tämä menu sopii lakto-ovo-vegetaristille.

rapujuhlien menu, kasvis 2022

Rapujuhlat lasten kanssa

Rapujuhlat voi järjestää myös lasten kanssa! Tässä menussa ravut on korvattu kokonaisina grillatuilla katkaravuilla, joiden kuoriminen on huomattavasti yksinkertaisempi tehtävä perheen pienimmille. Tervetuliaisjuoma, alkuruoka ja jälkiruoka sopivat yhdessä lasten kanssa kokkailtavaksi.

lasten rapujuhlamenu 2021

Rapujuhlien viinit hukassa?

Kurkkaa myös Viinipostin suositukset, ja hanki rapujen kanssa sopivat viinitarjoilut.