5 vinkkiä, joilla järjestät hauskat vappubileet

5 vinkkiä, joilla järjestät hauskat vappubileet

Kaipaatko ideoita vappujuhlien tai piknikin järjestämiseen? Vappuaattona juhlitaan hyvässä seurassa ja rennosti. Tässä pieni vappubileopas juhlien järjestäjille ja juhlijoille. Näillä vinkeillä järjestät vapun parhaat bileet tai mieleenpainuvimman vappubrunssin helposti kotona!

1. Koristele koti vappukuosiin

Vappubileet ovat rento ja hauska juhla, josta ei kannata ottaa mitään paineita. Siksi koristeiden kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka. Serpentiini, ilmapallot ja vappuhuiskat ovat perinteisiä vappukoristeita. Koristele koti värikkäillä ilmapalloilla tai valitse pallot muutaman juhlien teemavärin mukaan. Pompom-huiskat on helppo taitella itse silkkipaperista. Juhlaviirin valmistaminen onnistuu vaikkapa kartongista, kankaasta, kakkupaperista tai muovipussista - mitä kotoa sattuu löytymään!

Värikkäät Pirkka kertakäyttölautaset viimeistelevät vappubileiden kattauksen ja helpottavat juhlien isäntäväen siivousurakkaa seuraavana päivänä.

2. Tee olohuoneestasi vappujuhlien keskus

Kokoa vappuaamun hilpeänä pulppuileva piknik näppärästi omaan olohuoneeseesi. Tämä on myös mainio tapa saada vappufiilistä vaikka ulkona sataisi - hauskimmat vappujuhlat vietetään nimittäin sadesäällä sisällä. Onko juhlavieraissa lapsia? Nappaa lasten vappuun ideat tästä.

Tarvitset vain värikkään viltin, vappuherkkuja sekä muutaman tunnelmaa kohottavan koristeen. Voit asetella lattialle muhevia tyynyjä tai levittää viltin pehmeän maton päälle, jolloin koko perhe viihtyy piknikillä tyytyväisenä pidempään.

Kata viltille värikkäimmät kaapistasi löytyvät astiat. Älä pelkää värien sekamelskaa – vappupiknikin kattauksessa maltti ei ole valttia eikä vähemmän ole todellakaan enemmän!

Vappujuhlien upein koriste on donitsiseinä. Saat sen aikaan näillä ohjeilla.

Donitsiseinä kuvitus

3. Järjestä vappupiknik takapihalla tai puistossa

Suomen kevät on täynnä yllätyksiä. Toisinaan se hellii auringolla ja ajoittain ripsauttaa sateen. Ei syytä huoleen – oikealla varustelulla vappupiknikistä tulee täydellinen! Nappaa tästä vinkit, joiden avulla piknikherkut säilyvät parhaiten.

Laita nurmikolle sikin sokin mattoja ja tyynyjä. Sateen varalta kannattaa valita paikka puun juurelta, sillä puun oksiin voi viritellä suojaavan katon vaikkapa verhokankaalla tai pressulla. Rakenna pöytä kätevästi puisista hedelmälaatikoista, joissa saat kannettua tarvikkeet piknikpaikalle. Älä unohda pöytäliinaa!

Askartele hauskat juomasuojat paperisista kuppikakkumuoteista. Leikkaa kuppikakkumuotin pohjaan pillin mentävä reikä, käännä muotti väärinpäin, työnnä pilli reiän läpi ja aseta lasin päälle. Ötökät ja sade pysyvät loitolla!

Vappupiknik 2 (680 x 300)

4. Tarjoile vappubrunssilla herkkuja

Saat onnistuneen vappubrunssin loihdittua, kun tarjottavat ovat kunnossa. Nappaa tästä parhaat ideat!

Simamunkit, tippaleipä ja kuorrutetut donitsit ovat juhlapöydän makeimmat vappuherkut. Itse paistetut tuoreet munkit tuovat huumaavan tuoksun juhliin. Kiireinen vappubileiden järjestäjä ostaa herkut valmiina K-kaupasta tai organisoi rennot nyyttärit juhlavieraiden kesken.

Vappupiknikillä maistuvat suolaiset herkut: vappuhodarit, pizzapitko sekä itse leivottu tuore rapea patonki tarjottuna avokadohummuksen kera.

Vappu 2022 (680 x 300)

5. Järjestä vappuohjelmaa

Millaista ohjelmaa voisi vappubileisiin järjestää? Vappunaamiaiset ovat jo itsessään mainio juhlateema ja hauskoista naamiaisasuista riittää muistoja koko juhlaväelle pitkäksi aikaa.

Askarrelkaa yhdessä vaikka hauskat vappuhatut.

Suomen sääolot tuntien, kannattaa aina varautua vaihteleviin olosuhteisiin. Jos tihkusade, räntä tai ukkonen yllättävät, voi vappuohjelman rakentaa vaikkapa lauta- ja seurapeleistä.

Vappuherkkujen valmistus yhdessä vieraiden kanssa on hauska ohjelmanumero. Vappusalaatit ja hedelmävartaat on helppo valmistaa pienellä vaivalla. Jos juhlapaikka soveltuu grillaukseen, voi vappubileissä aloittaa myös kesän grillikauden.