Näin järjestät hauskat vappubileet

Näin järjestät hauskat vappubileet

Vapun aattona juhlitaan hyvässä seurassa ja rennosti. Tässä pieni vappubileopas juhlien järjestäjille ja juhlijoille. Näin järjestät vappubileet helposti kotona!

Koristele koti vappukuosiin

Vappubileet ovat rento ja hauska juhla, josta ei kannata ottaa mitään paineita. Siksi koristeiden kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka. Serpentiini, ilmapallot ja vappuhuiskat ovat perinteisiä vappukoristeita. Koristele koti värikkäillä ilmapalloilla tai valitse pallot muutaman juhlien teemavärin mukaan. Pompom-huiskat on helppo taitella itse silkkipaperista. Juhlaviirin valmistaminen onnistuu vaikkapa kartongista, kankaasta, kakkupaperista tai muovipussista - mitä kotoa sattuu löytymään!

Värikkäät Pirkka kertakäyttölautaset viimeistelevät vappubileiden kattauksen ja helpottavat juhlien isäntäväen siivousurakkaa seuraavana päivänä.

Tarjoile vappuherkkuja

Simamunkit, tippaleipä ja kuorrutetut donitsit ovat juhlapöydän makeimmat vappuherkut. Itse paistetut tuoreet munkit tuovat huumaavan tuoksun juhliin. Kiireinen vappubileiden järjestäjä ostaa herkut valmiina K-kaupasta tai organisoi rennot nyyttärit juhlavieraiden kesken.

Vappupiknikillä maistuvat suolaiset herkut: vappuhodarit, pizzapitko sekä itse leivottu tuore rapea patonki tarjottuna avokadohummuksen kera.

Järjestä vappuohjelmaa

Millaista ohjelmaa voisi vappubileisiin järjestää? Vappunaamiaiset ovat jo itsessään mainio juhlateema ja hauskoista naamiaisasuista riittää muistoja koko juhlaväelle pitkäksi aikaa. 

Vappuherkkujen valmistus yhdessä vieraiden kanssa on hauska ohjelmanumero. Vappusalaatit, antipastovartaat ja hedelmävartaat on helppo valmistaa pienellä vaivalla. Jos juhlapaikka soveltuu grillaukseen, voi vappubileissä aloittaa myös kesän grillikauden.

Suomen sääolot tuntien, kannattaa aina varautua vaihteleviin olosuhteisiin. Jos tihkusade, räntä tai ukkonen yllättävät, voi vappuohjelman rakentaa vaikkapa lauta- ja seurapeleistä ja kattaa sisäpiknikin viltille olohuoneen lattialle.

Ihanat ideat vappuun