Vapun pikkusuolaiset

Vapun pikkusuolaiset

Vappubrunssissa tai vappupiknikissä parasta pienten makupalojen kiireetön herkuttelu hyvässä seurassa. Vapun pikkusuolaiset koostavat herkullisen buffetin ja ainoana pääruokana niitä kannattaa varata kolmesta viiteen erilaista.

Lohimousse + ruislastut

Lohimoussea rapeiden ruislastujen päällä voisi syödä vaikka kuinka paljon. Moussesta tulee kuohkeaa kun vatkaat tuorejuustoa ja smetanaa hetken sähkövatkaimella.

Lohimousse 2018

Corn dogs

Panosta tänä vappuna Amerikasta rantautuneisiin Corn Dogeihin, jotka muistuttavat nakkipiilojen rapeita versioita. Nakit kuorrutetaan maissitaikinalla, jonka jälkeen ne uppopaistetaan. Maissinakit ovat varma hitti myös lasten keskuudessa.

Corn dogs 2018

Cocktail-lihapullat

Cocktail-lihapullat sujahtavat piknik-koriin ja nälkäisten lautasille pikavauhtia. Syö pyörykät sellaisenaan tai kokoa cocktailtikkuihin naposteltavaksi retroherkuksi. Pujota tikkuihin esimerkiksi lihapulla, pala kermajuustoa ja viinirypäle.

Coctail-lihapullat 2016

Pöhnämunat

Aikuisille tarkoitetut marinoidut pöhnämunat terästetään tilkalla jaloviinaa. Tarjoa pöhnäiset kananmunat sillin kanssa.

Pöhnämunat

Rapu-sillicocktailpalat

Hienostuneet cocktailpalat sopivat vappubrunssille. Vaaleaa ja tummaa leipää käyttämällä paloista tulee näyttävät ja kaksi erilaista täytettä takaavat mehevyyden.

Rapu-sillicocktailpalat 2018

Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät

Kun kaipaat nopeaa ratkaisua vappubrunssin pikkusuolaiseksi, on valmis voitaikina oiva apuri. Pyöräytä rulliin esimerkiksi ruohosipulituorejuustoa ja kinkkua tai tee keväisen näyttävä parsapiirakka.

Kinkkurullat 2018

Sienisalaattileivät

Sienisalaattileivät käyvät kasvissyöjän vappubrunssille. Leivät on mutkatonta koota valmiista sienisalaatista ja pikkelöidystä sipulista.

Sienisalaattileivät 2015

Sitruuna-valkosipulimarinoidut silakat

Silli tai silakka kuuluvat olennaisesti vappuherkkujen joukkoon. Marinoi silakat sitruunalla ja valkosipulilla, niin saat aikaiseksi raikkaan lisäkkeen vaikka leivän päälle.

Sitruuna-valkosipulimarinoidut silakat 2017