Vappu
Ihanimmat vappuleivonnaiset

Ihanimmat vappuleivonnaiset

Munkki, tippaleipä ja donitsit ovat vapun ehdottomia suosikkeja, mutta muitakin makeita herkkuja löytyy vapun juhlistamiseen. Tässä ihanimmat vappuleivonnaiset!

Munkki ja muut klassikkoleivonnaiset

Oletko hillomunkin ystävä vai suositko ennemmin kuorrutettua munkkipalloa tai munkkirinkeliä? Rosettiraudalla paistettavat pitsimäiset vappurosetit ovat yksi vapun suosikki. Gluteenittomat munkit teet helposti valmiista pakastetaikinasta.

Vappuleivonnaiset piknikille

Tuorejuusto-marmeladitäytteiset täytekeksit ovat juuri sopivan suloisia vappuun ja kahden suklaan piirakka sopii kuin nakutettu suklaan ystäville vappupiknikillä. 

Löytyykö pakastimen uumenista vielä viime kesäisiä marjoja? Vappuna ne viimeistään kannattaa ottaa hyötykäyttöön. Valmista mustikoista vaikkapa sitruunaiset mustikkaneliöt. Mansikoista syntyy näyttävä juustokakku purkissa. Annos kootaan purkkiin ja kansi sujautetaan kiinni. Herkku on helppo kuljettaa vaikkapa puistoon piknikevääksi.  Valkosuklaajuustokakku koristellaan tuoreilla marjoilla. Kokeile vaikkapa pensasmustikoita, karhunvatukoita ja mansikoita.

Brownieleivoslevystä muotoiltavat kakkutikkarit, brownie-cakepopsit voi koristella strösseleillä hauskan vappuisiksi. Kokeile myös lapsillekin maistuvia ja astetta terveellisempää jälkiruokaa: suklaa-banaanitikkareita.