Ihanimmat vappuleivonnaiset

Ihanimmat vappuleivonnaiset

Munkki, tippaleipä ja donitsit ovat vapun ehdottomia suosikkeja, mutta kevään juhlana voi herkutella muillakin makeilla leivonnaisilla. Tässä ihanimmat vappuleivonnaiset!

Munkit ja muut klassikkoleivonnaiset

Vappuun perinteisesti kuuluvat munkit, tippaleivät sekä donitsit! Munkkeihin mahtuu montaa eri tyyppiä: oletko kenties hillomunkin ystävä vai suositko ennemmin kuorrutettua munkkipalloa tai herkullisen sokerista munkkirinkilää? Kun haluat vappuna keskittyä muuhun kuin keittiössä häärimiseen, oikaise pakastepullataikinan avulla ja valmista ihanan mehevät munkit pakastepullista. Katso vinkit täydellisten munkkien paistamiseen!

Tippaleipä on rapsakka vapun perinneherkku, joka viimeistellään tomusokerilla ja herkutellaan siman kanssa. Kokeile myös perinteisiä vappurosetteja! Donitsit puolestaan valmistuvat samaan tyyliin kuin munkit, mutta hieman nopeammin. Lisäksi donitsit kuorrutetaan ihanilla erimakuisilla sokerikuorrutteilla.

Katso myös nämä ihanat munkkireseptit:

Perunamunkit Kuvassa: Perunamunkit

Juustokakut ja piirakat ihastuttavat vappuna

Juustokakku sopii vapputarjottavaksi niin piknikille kuin sisätiloissa vietettäviin vappupirskeisiin. Jos haluat ottaa juustokakun mukaan piknikille, kuljeta se irtopohjavuoassa ja irrota vuoan reunus vasta perillä. Piirakat puolestaan kulkevat piknikille helposti piirakkavuoan mukana. Jos pakastimesta löytyy vielä viime kesän marjoja, ne kannattaa ottaa vappuna vielä hyötykäyttöön ja leipoa niistä ihana marjapiirakka! Muista vain ottaa piknikille mukaan kakkulapio!

Helppo marjapiirakka 680x300 Kuvassa: Helppo marjapiirakka

Keksit ovat helppoa piknikruokaa

Keksit ovat kätevä piknikjälkkäri, kunhan pakkaat ne rasiaan tiiviisti ja huolehdit, ettei rasia pääse liiaksi heilumaan kuljetuksessa. Kekseihin voi myös yhdistellä paljon eri makuja, kokeile esimerkiksi kauniita macaroneja eri täytteillä tai yhdistä suklaahippukekseihin erilaisia pähkinöitä!

macaronit kuvitus Kuvassa: Macaronit

Ainekset ihaniin vappuleivonnaisiin kätevästi myös verkkokaupasta!