Brunssimenu kotona

Brunssimenu kotona

Päivitetty 9.11.2020

Brunssi nautitaan kiireettömästi viikonloppuna hyvässä seurassa. Smoothiet, pannukakut, vohvelit, croissantit ja leivät erilaisilla päällysteillä kuuluvat erottomattomasti brunssin antimiin. Katso ideamme neljään brunssimenuun kotona.

Henkäise syvään: on sunnuntaiaamu, keittiössä leijailee tuoreen kahvin tuoksu ja pöytään katetaan pikkuhiljaa värikäs brunssitarjoilu. Ainoana ongelmana on saada kaikki herkut mahtumaan yhdelle lautaselle, joka onkin oma taitolajinsa. Pitkän kaavan brunssilla syödään, vaihdetaan kuulumiset ja pienen levon jälkeen santsataan lisää brunssimurkinaa.

Varaa brunssille virvokkeiksi kahvia tai teetä, sesongin hedelmistä koottu hedelmälautanen ja rapeakuorista, tuoretta leipää erilaisten levitteiden ja päällysteiden kanssa. Jogurtista jalostuu brunssiherkku tuoreilla marjoilla, kirsikoilla ja itse tehdyllä granolalla. Pakastecroissantit, [aamiaishillot] ja [brie] tuovat ylellistä sunnuntaibrunssin tunnelmaa todella pienellä vaivalla.

Brunssilta on hyvä löytyä juotavaa sekä jotain suolaista ja makeaa. Nappaa tästä 4 menuideaa kotona järjestettävälle brunssille ja täydennä haluamillasi tarjottavilla:

Helppo ja nopea brunssi

Juoma: Mangojuoma
Suolaista: Herkkuleivät
Makeaa: Limejuustokakku purkissa

helppo ja nopea brunssi

Herkkusuun brunssi

Juoma: Seljankukkajuoma
Suolaista: Shaksuka eli tomaatti-kananmunapannu
Makeaa: Ricottapannukakut

herkkusuun brunssi

Kevyt ja raikas brunssi

Juoma: Mustikkasmoothie
Suolaista: Pinaattivohvelit
Makeaa: Chiapuuro

kevyt ja raikas brunssi

Vegaaninen brunssi

Juoma: Marjasmoothie
Suolaista: Vegeleivät
Makeaa: Taatelineliöt

vegaaninen brunssi