Suussasulavat juustokakut

Suussasulavat juustokakut

Juustokakku on lunastunut paikkansa suomalaisten juhlapöydän luottopakkina, ja etenkin kauniisti koristeltuna se kerää ihailut. Ne ovat helppoja valmistaa, ja useimmat ohjeet muuntuvat näppärästi syöjien ruokavalioiden mukaan; maidottomaksi, gluteenittomaksi, vegaaniseksi... Maukkaat juustokakut sopivat tietysti myös arjen pieniin juhlahetkiin! 

Päästä mielikuvitus rohkeasti lentoon

Oletko aina halunnut maistaa, miltä turkinpippurit maistuvat kakussa? Tai vaahtokarkit? Juustokakkuja leipoessasi voit vapaasti tutkimusmatkailla mielikuvituksen rajoilla, sillä niiden varioiminen on helppoa – varsinkin muutaman hyvän luotto-ohjeen avulla!

Erilaiset marjat, hedelmät, karkit ja keksit uppoavat juustokakkuun tai sen koristeiksi vaivatta. Oletko enemmän täyteläisen suklaisten juustokakkujen ystävä vai miellyttääkö sinua sittenkin enemmän raikkaan marjaiset juustokakut? Kokeilemalla se selviää!

Mojito-juustokakku kuvitus Kuvassa: Mojito-juustokakku

Koristele juustokakku juhlakuntoon

Juustokakun koristelu on helppoa, ja voit leikitellä vaikkapa erilaisilla väriyhdistelmillä makusi mukaan. Koristeet voi asettaa joko suoraan hyytyneen kakkumassan päälle tai hyydyttää ensin kakkuun maukkaan kiilteen, joka jo itsessäänkin toimii koristeena.

Kokeile sesongin hedelmiä ja marjoja kakun päälle – keijumaisen kaunis kakku syntyy, kun ripottelet päälle syötäviä kukkia. Suklaakoristeet ovat takuuvarma valinta kakkuun kuin kakkuun: katso videolta, miten onnistut suklaalehtikoristeiden askartelussa.

Sitruuna-marenkijuustokakku 2023 (680 x 298) Kuvassa: Sitruuna-marenkijuustokakku

Katso videolta, miten vältät yleisimmät sudenkuopat juustokakun valmistuksessa: