Makeat piirakat

Makeat piirakat

Päivitetty 25.8.2023

Erilaiset makeat piirakat maistuvat niin arkena, viikonloppuna kuin juhlissa. Marjapiirakat ja sesongin hedelmillä täytetyt piirakat kruunaavat kahvihetken. Suussa sulava suklaapiirakka taas vie makeanhimon hetkessä.

Piirakan täytteen voi valita oman makunsa mukaan, inspiraatiota löydät K-Ruoka.fin reseptihaun yli 300 piirakkareseptin joukosta.

Makoisat marjapiirakat

Ovatko marjapiirakat sinunkin suosikkejasi? Kesäaikaan piirakoihin saadaan ihania tuoreita marjoja, mutta onneksi kauppojen pakastemarjat mahdollistavat marjapiirakoiden leipomisen vuoden ympäri. Mustikkapiirakkaa tekee mieli leipoa - ja tietenkin syödä - ainakin pari kertaa vuodessa. Puolukkapiirakka sopii heille, joiden mieleen ovat vähemmän makeat leivonnaiset. Marjapiirakoihin sopivat erinomaisesti myös mustaherukka, karviainen ja tyrni.

Mustaherukka-rahkapiirakka 680x300

Sesongin hedelmät kruunaavat piirakat

Lämmin omenapiirakka ja pallo vaniljajäätelöä - mikä olisikaan parempaa? Hedelmien luonnollinen makeus pääsee oikeuksiinsa piirakoissa. Hedelmäpiirakoissa kannattaa seurata sesonkeja, jolloin hedelmät ovat parhaimmillaan. Leivo vaikkapa luumugalettetai kiivi-passiontorttu.

Luumugalette 680x300

Sittenkin jotain syntisen suklaista?

Jos olet vannoutunut suklaan ystävä, saatat sittenkin kallistua syntisen suklaisten piirakoiden puoleen. Suklaa-hasselpähkinäpiirakka yhdistää vastustamattomalla tavalla Nutellan ja hasselpähkinän. Jos kaapistasi löytyy ylimääräisiä suklaakonvehteja, ne saa hyödynnettyä Forrest Gump -suklaapiiraaseen. Kokeile myös perinteinen ja helppo suklaapiirakka.

Suklaa-hasselpähkinäpiirakka 680x300

Katso videolta kolme erilaista tapaa tehdä piirakka