K-Ruoka-lehden reseptit 3/2023

K-Ruoka-lehden reseptit 3/2023

Päivitetty 20.2.2023

Maaliskuun 2023 K-Ruoka-lehdessä pohditaan uuden vuoden ruokailmiöitä ja trendejä, etsitään inspiraatiota ruoanlaittoon maailmalta ja valmistetaan viikonlopun herkuista arkiversioita. Löydä hyväksi koetut marttailuvinkit, jotka helpottavat arkea ja muista myös kokeilla tuttuja leivonnaisia uusin twistein!

Uusimman K-Ruoka-lehden löydät K-ruokakaupoista Pirkka-lehden välistä tai verkosta täältä.

Ruokamuistoja ja uusia trendejä

Maaliskuun 2023 K-Ruoka-lehdessä kerrotaan K-ryhmän Ruokailmiöt 2023 -tutkimuksesta, jossa korostuivat lohturuoan ja nostalgian nousu. Tässä ajassa tuntuukin luontevalta hakea turvallisuuden tunnetta ihanista lapsuuden ruokamuistoista. Lisäksi niksikkyys, helppous ja hyvinvointi ruoanlaitossa korostuvat entistä enemmän tänä vuonna.

Omaan kotikeittiöön voi myös etsiä uusia makuelämyksiä ja inspiraatiota kauempaa maailmalta. Kokeile vaikkapa libanonilaista salaattia fattoushia, korealaisittain gochujang-tahnalla maustettuja siipiä tai ranskalaista kalakeittoa bouillabaissea.

Bouillabaisse (680x300)

Arjen nautiskelua

Valmista viikonlopun klassiset herkut nopeampina versioina arkeen. Kun kaipaat vaihtelua tavallisille tortilloille, kokeile uunitacoja. Jos tekee mieli lasagnea, mutta ei ole aikaa tekemiseen, kannattaa valmistaa alle tunnissa valmistuvaa gnocchilasagnea! Kurkkusushiveneet puolestaan ovat helppo arkiversio susheista, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Kurkkusushivene (680x300)

Leivonnaiset uusiksi

Voivatko klassikkoleivonnaiset maistua vielä paremmilta? Sitruuna-oliiviöljykakku saattaa näyttää vaatimattomalta, mutta tämä uskomattoman mehevä kakku valmistuu helposti ilman vatkaamisia. Hurmaavat ruotsalaistyyliset kardemummapullat maistuvat kunnolla kardemummalta ja niiden voitäyte mehevöittää kierteet herkullisen pehmeiksi. Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka puolestaan sopii mainiosti illanistujaisten tarjottavaksi tai viikonlopun lounaaksi.

Sitruuna-oliiviöljykakku (680x300)

Lehden kolme pääteemaa:

  1. Pääpaino on huippusuositussa Arjen nikseissä, jotka antavat helppoja ja nopeita vinkkejä arkeen.
  2. Vinkit valintoihin -teema opastaa vastuullisiin valintoihin ruokaan liittyen.
  3. Parasta nyt -teema puolestaan inspiroi sesongin herkuilla ja tekniikkavinkeillä, auttaen viemään omaa ruoanlaittoa seuraavalle tasolle.

Edellisten lisäksi jokainen lehti alkaa super inspiroivalla Innostu-osiolla, joka esittelee juuri nyt kiinnostavimmat ilmiöt ja oivaltavimmat ideat.