Pirkka-lehden reseptit 3/2019

Pirkka-lehden reseptit 3/2019

Uudesta Pirkka-lehdestä poimitaan ideat tacoihin ja tortilloihin, tehdään ruokaseikkailuja keittiössä ja maistellaan suloisia leivonnaisia.

Ideoita tacoihin ja tortilloihin

Pirkka-lehdestä löydät monia tuoreita ideoita taco- ja tortillaruokiin. Ehdoton kevään hittiresepti on suklaa-nachopelti, jonka suolaisen ja makean yhdistelmät hurmaavat jokaisen. Tee proteiinipitoiset aamiaistortillat, joilla energia riittää myöhäisempäänkin lounaaseen asti. Nyhtöpossu on löytänyt tiensä monien liharuokasuosikkien joukkoon ja se sopii erinomaisesti myös [tortillojen väliin korianteri-inkiväärikurkkujen kanssa.] Kun jokainen valitsee mieleisensä täytteet, on lopputulos varmasti mieleinen. Broileritortillat sopivat monen makuun ja ovat nopeita valmistaa arkiruoaksi.

Suklaa-nachopelti

Seikkailuja keittiössä

Tutut arkiruoat muuntuvat uusiin muotoihin Pirkka-lehdessä. Makaronilaatikon voi tehdä vuoan sijaan suoraan pellille. Kinkkukiusaus ja broileripilahvikin on helppo pyöräyttää pannulla. Fetasalaatti sopii naposteltavaksi myös vartaiden muodossa.

Pirkka-lehden reseptien avulla pääset vierailemaan useamman eri maan keittiöihin. Kasvismoussaka tuo mukavia makumuistoja Kreikan lomareissulta. Tom kha gaissa eli thaimaalaisessa kanakeitossa maistuvat houkuttelevasi aasialaiset mausteet kookoksisessa liemessä. Jos haluat tehdä astetta fiinimpää ruokaa kotikeittiössä, on ranskalaisklassikko kukkoa viinissä tai lohi-bisque eli soseusettu kalakeitto oikea valinta.

Tom kha gai

Makeita herkkuja

Jälkiruokaresepteistä suloisesta pantteripiirakasta povataan hittiä ja se on hauska tarjottava vaikka lasten syntymäpäiville. Hempeän pinkit red velvet croissantit täytetään vaniljaisella vadelmakreemillä. Saksalaista Schwarzwaldin kakkua ja juustokakkua yhdistelevä Schwarchwaldin juustokakku kuorrutetaan suklaalla ja täytetään kirsikoilla.

Pantteri-appelsiinirahkapiirakka