Maukkaat nippuvihannekset

Maukkaat nippuvihannekset

Päivitetty 18.5.2022

Osta vihannesosastolta sylin täydeltä mehukkaita uuden sadon nippuvihanneksia ja nauti kesän parhaista mauista. Katso nippuvihannesten parhaat reseptivinkit tästä!

Näpsäkät nippusipulit

Sipulit ovat kesän alussa tuoreita ja mehukkaita, joten ne kannattaa käyttää ruokiin varsineen. Ne sopivat raakoina renkaina ja suikaleina salaatteihin ja täytettyihin leipiin. Käytä sipulin hienontamiseen aina mahdollisimman terävää veistä.

Kokeile näitä reseptejä:

Vihreä gazpacho-keitto Kuvassa: Nippusipuli antaa ihanan maun raikkaaseen vihreään gazpacho-keittoon.

Pirtsakat porkkanat

Porkkanat ovat nippuina myytäessä upean makeita, ja ne kannattaa rouskutella sellaisenaan tai vaikka kermaviilikastikkeeseen dipattuina. Kevyesti höyrytettynä, paistettuna tai grillattuna ne ovat pirteä lisäke kalalle tai lihalle. Kokeile lisätä päälle vielä voita ja tuoretta rakuunaa, niin makunautinto on taattu! Jos porkkanat ovat luomutuotantoa, voit surauttaa naateista öljyn, parmesaaniraasteen ja pinjansiementen kanssa kauniin vihreän peston.

Kokeile näitä reseptejä:

grillatut porkkanat Kuvassa: Grillatut porkkanat

Rapsakat retiisit

Retiisit ovat alkukesästä rapeita ja makeita, eikä niissä välttämättä ole samaa kirpeää potkua kuin myöhemmin kesällä. Raikkaat retiisit viimeistelevät annoksen kuin annoksen, joten kokeile niitä rohkeasti esimerkiksi erilaisissa salaateissa tai aasialaishenkisissä ruoissa. Nippuretiisit eivät kestä pitkää säilytystä. Säilyvyys paranee, jos katkaiset naatit pois. Jos retiisit ovat luomutuotantoa, voit tehdä naateista maukasta maustevoita, joka on herkkua leivän päällä tai uusien perunoiden kanssa.

Kokeile näitä reseptejä:

Raputartar Kuvassa: Super maukas raputartar, jossa retiisien merkitys on yhtä tärkeä kuin rapujen.

Napakat nauriit

Nauris on maultaan makeahko ja siinä on mukana pieni kirpeys. Käytä naurista kuten lanttua – joko raakana tai kypsennettynä. Naurisraaste on maukkaan mehevää ja nauristikut maistuvat dippikastikkeen kera. Myös uunissa paahdetut nauriit ovat herkullisia.

Kokeile näitä reseptejä:

Hunajanauriit Kuvassa: Hunajanauriit.

Punastuneet punajuuret

Punajuuret ovat satokauden alussa mehukkaita ja maukkaita, ja niillä voi herkutella kuten uusilla perunoilla. Kevyesti keitettyinä ne maistuvat ihanalta sitruunavoin tai laadukkaan öljytilkan kera.

Kokeile näitä reseptejä:

Helppo punajuuripiirakka Kuvassa: Helppo punajuuripiirakka, joka maistuu salaatin kanssa vaikka kevyenä lounaana.