Raaka-aineet
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Mehukkaat nippuvihannekset

Mehukkaat nippuvihannekset

Osta sylin täydeltä uuden sadon mehukkaita nippuvihanneksia ja nauti kesän parhaista mauista.

Pirtsakat porkkanat

Porkkanat ovat nippuina myytäessä upean makeita, ja ne kannattaa rouskutella sellaisenaan tai vaikka kermaviilikastikkeeseen dipattuina. Kevyesti höyrytettynä ja tuoreella rakuunalla ja voilla maustettuna ne ovat pirteä lisäke kalalle tai lihalle. Jos porkkanat ovat luomutuotantoa, voit surauttaa naateista öljyn, parmesaaniraasteen ja pinjansiementen kanssa kauniin vihreän peston.

Kokeile näitä reseptejä:

Rapsakat retiisit

Retiisit ovat alkukesästä rapeita ja makeita, eikä niissä välttämättä ole samaa kirpeää potkua kuin myöhemmin kesällä. Nippuretiisit eivät kestä pitkää säilytystä. Säilyvyys paranee, jos katkaiset naatit pois. Jos retiisit ovat luomutuotantoa, voit tehdä naateista maukasta maustevoita, joka on herkkua leivän päällä tai uusien perunoiden kanssa.

Kokeile näitä reseptejä:

Napakat nauriit

Nauris on maultaan makeahko ja siinä on mukana pieni kirpeys. Käytä naurista kuten lanttua – joko raakana tai kypsennettynä. Naurisviipaleet tai -raaste on maukkaan mehevää ja nauristikut maistuvat dippikastikkeen kera. Myös uunissa tai nuotion tuhkassa pitkään haudutetut nauriit ovat herkullisia.

Kokeile näitä reseptejä:

Punastuneet punajuuret

Punajuuret ovat satokauden alussa mehukkaita ja maukkaita, ja niillä voi herkutella kuten uusilla perunoilla. Kevyesti keitettyinä ne maistuvat ihanalta sitruunavoin tai laadukkaan öljytilkan kera.

Kokeile näitä reseptejä:

Simpsakat sipulit

Sipulit ovat kesän alussa tuoreita ja mehukkaita, joten ne kannattaa käyttää ruokiin varsineen. Ne sopivat raakoina renkaina ja suikaleina salaatteihin ja täytettyihin leipiin. Ne ovat tärkeä osa esimerkiksi kreikkalaisessa salaatissa tai tomaatti-sipulisalaatissa. Käytä sipulin hienontamiseen aina terävää veistä.

Kokeile näitä reseptejä: