Sitrushedelmät raikastavat ruoat ja leivonnaiset – 20 parasta reseptiä sitruksista
Julkaistu 18.10.2024Poimi K-kauppasi hedelmätiskistä ihania sitrushedelmiä ja mausta reseptit raikkaasti. Sitruksista teet monenlaisia suolaisia ruokia ja makeista leivonnaisia. Näistä saat vitamiinit kaupan päälle!
Appelsiinia sekä ruoanlaittoon että leivontaan
Appelsiini sopii loistavasti niin ruoanlaittoon kuin leivontaan ja erilaisiin jälkiruokiin. Ruoanlaitossa appelsiini sopii erityisen hyvin vaalean lihan sekä kalan ja äyriäisten pariksi. Salaatteihin appelsiini tuo ihanaa raikkautta ja makeutta. Leivonnaisissa ja jälkiruoissa appelsiinin kanssa parhaiten sopivat kinuski ja suklaa.
Greipit ja verigreipit erityisesti salaatteihin
Greippien ja verigreippien raikas maku sopii erityisen hyvin erilaisiin salaatteihin. Puolitetut greipit ovat myös herkullisia välipaloja, erityisesti vaikkapa mikrossa tai uunissa hunajan kanssa paahdettuna. Greippien ja verigreippien mehu sopii lisäksi hyvin lihojen marinointiin!
Sitruunasta kirpeyttä ruokiin
Harva pystyy syömään sitruunaa sellaisenaan ilman irvistelyä, mutta sitruunan kirpeä happamuus sopii monipuolisesti eri ruokiin, kastikkeisiin, juomiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Sitruuna sopii erityisen hyvin maustamaan kanaa ja kalaa. Jälkiruoissa ja leivonnaisissa sitruunan happamuutta tasapainotetaan esimerkiksi makealla marengilla.
Veriappelsiinista on moneen
Veriappelsiinin kauniin punainen väri on näyttävä lisä ruokiin ja leivonnaisiin. Veriappelsiinin makean täyteläinen maku sopii niin pääruokiin kuin jälkiruokiinkin. Veriappelsiini on myös makoisa herkuteltava, kun sen puolittaa ja ripottelee päälle hieman kanelia sekä ruokosokeria ja antaa puolikkaiden paahtua hetken uunissa.
Mandariinit ja klementiinit sopivat myös ruoanlaittoon
Mandariinit ja klementiinit helposti menevät parempiin suihin sellaisenaan, mutta nämäkin sitrushedelmät sopivat ruoanlaittoon ja leivontaan mainiosti! Käytä mandariineja ja klementiinejä salaatteihin tuomaan raikkautta, liharuokiin puolittamaan hapokkuudella lihan rasvaisuutta ja jälkiruokiin lisäämään herkkujen makeutta.