Vappu
Varmat vappuruoat

Varmat vappuruoat

Vappu ei ole vappu ilman simaa ja munkkeja. Mitä muuta makeaa ja suolaista klassiseen vappupöytään kuuluu?

Suolainen maistuu vappuna

Makeiden perinteisten munkkien ohella vappuna maistuu erityisesti pienet suolaiset purtavat. Klassisia suolaisia vappupöydän syötäviä ovat cocktail-lihapullat ja kevyesti napsahtavat nakit vaikkapa vappuhodareiden välissä. Mustamakkarafanille maistuu vappuna mustamakkara-hotdog. Lihapullista ja nakeista saa maistuvia cocktail-herkkuja tomaatin, kurkun ja juuston kanssa pieniin tikkuihin pujotettuina. Näitä käteviä naposteltavia voi popsia yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänä. Varaa naposteltavaksi myös Pirkka maalaisperunalastuja erilaisten dippien kera. Laktoosittomasta Arla Lempi kermaviilistä 15% syntyy täyteläinen dippi vihannesten ja suolaisten vappuherkkujen kaveriksi. Valmista dippi jo edellisenä päivänä, jotta maku ehtii tasaantua. Kannellinen kermaviilipurkki on helppo napata mukaan vappupiknikille. Arla kermaviili lton

Perunasalaatti on monen vappusuosikki. Perinteisessä perunasalaatissa yhdistyvät sipuli, omena, maustekurkku ja kaprikset. Se maistuu hyvin sellaisenaan, muuta kyytipojaksi voit tarjota esimerkiksi itse tehtyä rapeaa patonkia ja juustoja. Sopivia suolaisia antimia ovat myös ruokaisa kylmäsavulohi-pastasalaatti tai lasimestarin silli leivän kanssa. Voit oikaista tarjoiluissa myös valmiilla Pirkka perunasalaatilla, esipaistetuilla Pirkka vehnäpatongeilla ja Pirkka smetanasillillä.

Vapun herkut kielivät kesästä

Sokeriset munkkirinkilät ja tippaleivät kruunaavat vapun aterian. Munkit täytetään lempihillolla ja kuorrutetaan sokerilla tai leivontasuklaalla ja Pirkka nonparelleilla. Kevyemmän jälkiruokavaihtoehdon tarjoavat mansikat, jotka kertovat lähestyvästä kesästä. Pujottele mansikat hedelmävartaisiin tuoreen ananaksen ja vaahtokarkkien seuraksi.

Viileä kuohuviini viimeistelee vappupöydän tarjottavat. Myös makeasta simasta tai Pirkka Parhaat kuohujuomasta saa mainion juhlajuoman aterialle.