Nopea jauhelihakeitto (1440x550)

Arkiruokaa suomalaiseen makuun

Julkaistu 29.1.2024

Suomalaisten lempiarkiklassikot maistuvat vuodesta toiseen. Kokosimme suosituimmat suomalaisten kotiruoat yhteen. Mikä näistä resepteistä on sinun suosikkisi?

Keitot

Maukkaat ja lämmittävät keitot kuuluvat arkeen ja maistuvat koko perheelle. Suomalaisten suosikkikeitot valmistuvat yleensä lihasta tai kalasta, kasviksista sekä herkullisesta liemestä. Tarjoa keitot perinteisesti ruisleivän kanssa.

Kiusaukset ja laatikot

Erilaiset kiusaukset ja laatikot ovat suomalaisten suosikkiruokia. Niitä on helppo valmistaa iso satsi kerralla ja ne saavat muhia rauhassa uunissa meheväksi. Erityisesti laatikkoruoat perunasta, kaalista ja makaronista ovat suomalaisten suosiossa olevia arjen ruokia.

Leivo leipää!

Leivän leipominen vaatii hieman vaivannäköä, mutta palkitsee kyllä tekijänsä. Itse leivottu leipää maistuu aina hieman paremmalta. Voitele lämmin, uunituore leipä voilla ja nauti!

Jälkkärit ja leivonnaiset

Jälkkärit sulostuttavat aterian kuin aterian. Monet perinteiset jälkiruoat valmistuvat suomalaisesta marjasadosta: mustikasta, mansikasta, vadelmasta ja puolukasta. Älä kuitenkaan unohda muita suosikkeja, kuten pehmoisia pullia tai vaikkapa piirakoita.

Lisää suomalaisten lempiruokia