Punainen mansikkagazpachokeitto valkoisessa kulhossa.

Helpot ruoat hellepäivään

Julkaistu 10.3.2024

Hellepäivinä kokkaus kuuman grillin tai uunin läheisyydessä ei kovinkaan kiinnosta, vaan kuumalla ilmalla ruoan pitäisi olla helppoa tehdä, vähällä vaivalla valmista ja mieluiten vielä vähän viileääkin. Keräsimme joukon reseptejä, jotka sopivat hyvin hellepäivän aterialle. Löydä suosikkisi kylmistä keitoista, salaateista, nopeista pastoista ja muista kesäisistä herkuista!

Kylmät keitot helteellä

Helteellä keitot kannattaa valmistaa kylmänä! Espanjan Andalusiasta alkunsa saanut gazpacho on alun perin kylmä tomaattikeitto, mutta se valmistuu monessa eri muodossa ja eri aineksista. Kylmät keitot valmistuvat vaivattomasti ja vaativat vain hetken kuuman hellan ääressä olemista. Jos tekee kerralla isomman satsin, keittoa voi pistää pakkaseen talteen ja seuraavana hellepäivänä keittoateria odottaa jo valmiina!

Ruokaisammat salaatit kesäpäivään

Salaatit ovat hyviä hellepäivän aterioita, joihin saa helposti lisättyä ruokaisuutta haluamansa mukaan. Jos salaateissa käyttää suolaisia juustoja, makeat hedelmät tai marjat tasapainottavat salaatin makuja mukavasti. Salaatin pohjana voit käyttää myös pastaa tai couscousia.

Hellepäivän pikapastat

Kasvispastat ovat sopivan kevyitä, mutta kuitenkin täyttäviä ruokia kuumaan kesäpäivään, eivätkä ne vaadi liian pitkää aikaa kokkaukseen. Hyödynnä kesän ihania kasviksia pastan valmistukseen, esimerkiksi voit tehdä pastan alusta loppuun kokonaan kesäkurpitsasta! Pyöräytä kasviksista myös pestokastike, jonka voi sekoittaa pastan joukkoon.

Muut herkut hellepäivään

Rullaa kesäevääksi wrapit tai vaikka vietnamilaiset kesärullat! Molempiin voi helposti lisätä omaan makuun sopivat täytteet ja kastikkeet. Munakas on myös helppo ja nopea ateria, jonka ruokaisuutta voi säädellä eri lisukkeilla, joita jääkaapista löytyy. Muista käyttää kesäsesongin kasviksia, niin hellepäivän herkut ovat parhaimmillaan!

Hellepäivien herkut ja vinkit kesän kokkaukseen