Kesäiset keitot

Kesäiset keitot

Päivitetty 28.5.2019

Keitto valmistuu helposti kesäpäivän lounaaksi isommallekin joukkiolle kerralla. Maistuisiko värikäs kesäkeitto, kylmänä tarjottava raikas keitto tai kalasaalista tehty kalakeitto? Nappaa alta ideat kuumiin ja viileisiin keittokestityksiin.

Värikkäät kesäkeitot

Kesäkeitto on nimensä veroinen, sillä nämä värikkäät sopat pursuilevat kesän kasvis- ja vihannessatoa. Tuo vaihtelua kesäkeittoon grillaamalla kasvikset ennen keittoon lisäämistä tai valmista keiton pinnalle lisättäväksi yrttiöljyä. Parhaimmillaan kesäkeitto on uuden sadon kasviksista tehtynä, jolloin siihen saadaan kaikki sateenkaaren värit. Sen voi myös valmistaa yksinkertaisemmin esimerkiksi kaalista tai lohesta.

Kokeile näitä:

Kesäkeitto grillatuista kasviksista 680 Kesäkeitto grillatuista kasviksista

Kylmät keitot, hellepäivän viilentäjät

Kun helle hellii, voi kuuma keiton sijaan turvautua raikkaan viilentäviin vaihtoehtoihin. Gazpachon eli tuoreista tomaateista valmistetun kylmän keiton juuret ovat Espanjan Andalusiassa ja se on yleinen keitto läpi Espanjan, Portugalin ja Latinalaisen Amerikan. Vihreä gazpacho valmistetaan keltaisista kirsikkatomaateista ja vihreästä paprikasta. Ajo blanco eli kylmä mantelikeitto on myöskin alun perin Andalusiasta ja se tarjotaan perinteisesti viinirypäleviipaleiden ja oliiviöljyn kanssa.

Kokeile näitä:

Gazpacho 680 Gazpacho

Keitot onkiretken tai kalatiskin saaliista

Kalaonnen sattuessa kohdalle toimii saalis raaka-aineena moniin keittoihin. Jos taas kala ei ota onkeen, löytyy K-ruokakauppojen kala-apajista apua. Kokeile rohkeasti kalakeittoon muutakin kalaa kuin lohta, varsinkin palvelutiskistä löydät monipuolisesti erilaisia kalavaihtoehtoja keittoihin.

Kokeile näitä:

Ahvenkeitto 680 Ahvenkeitto

Muita kesäisiä keittoja

Kesän keitot ovat raikkaita ja liemet keveitä. Ramen-keitoissa on usein kirkas liemi ja pohjana käytetään nuudeleita. Täyttävyyttä saa lisäämällä tofua, nyhtöpossua, kanaa tai soijamarinoituja kananmunia.

Hernekeitto on loistavaa kesäruokaa kun valmistat sen tuoreherneistä. Kuohuviinillä ja piparjuuri-kermavaahdolla viimeistelty vihreä hernesosekeitto sopii alkuruoaksi juhlavammallekin aterialle.

Kokeile näitä:

Kesäramen 680 Kesäramen