K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Kesän parhaat mökkiherkut

Kesän parhaat mökkiherkut

Hyvä ruoka ja mökkeily kuuluvat yhteen ja yhdessä kokkailu jos jokin tekee mökkeilystä entistä hauskempaa. Mökkiruoka valmistetaan ulkona grillissä, nuotiolla tai muurikkapannulla. Tässä helpot reseptit ja ideat suolaisten ja makeiden mökkiherkkujen valmistukseen.

Herkkusuun mökkimenu

Mökkimenussa maistuvat kesän tuoreimmat maut. Kun menu suunnitellaan yhdessä, löytyy pöydästä varmasti jotain jokaisen makuun. Kokkaa kesäkeittiössä vaikkapa nämä herkut!

Mökkimenu

Alkupalaksi maistellaan lämmintä salaattia ja meheviä grillileipiä, pääruokana kalaa, lihaa ja varhaisperunoita ja jälkiruokasi tietenkin itse tehtyä jäätelöä. Klikkaa ja katso reseptit!

Maistuvaa muurikalla

Muurikkapannulla valmistuvat helposti niin muurinpohjaletut kuin erilaiset grillikasvikset ja makkarat. Muurikkaletut ovat erityisten pienten mökkivieraiden mieleen, mutta sopivillä täytteilllä letuista saa aikuisten herkkuruokaa.

Täytä muurinpohjaletut makeilla täytteillä: raparperimansikkatäyte tai mansikkacreme maistuvat aivan kesältä. Suolaiseksi täytteiksi sopivat esimerkiksi lohitäyte, kalatäyte, savulohitäyte, jauhelihatäyte, lohi-katkaraputsatsiki tai lämmin fetasalaatti.

Muurinpohjapannulla valmistuu helposti myös maistuva muurikkapyttis tai muurikkaleipäset. Kokeile muurikkapannulla myös grillattujen jogurttileipien kypsentämistä.

Nuotioruokaa ja grilliherkkuja

Nuotiopaikka riittää monella kesämökillä kesäkeittiön virkaa ajamaan. Nuotiolla syntyvät niin herkulliset nuotiomakkarat kuin lapsuuden kesistä tutut tikkupullat. Jälkiruoaksi voi nuotiolla valmistaa Amerikan malliin vaahtokarkkeja. Paahda vaahtokarkkeja tikun nokassa ja laita hieman sulanut makeinen kahden Pirkka suklaacookien väliin ja nauti hampurilaisen tapaan.

Saunan ja järvessä tai meressä pulahtamisen jälkeen maistuu pieni suolainen syötävä. Saunaillan savuisa salaatti syntyy kasviksista, lämminsavulohesta ja vaikka mökkilounaalta tähteiksi jääneistä varhaisperunoista. Grillissä kypsyvät niin makkarat, vartaat kuin kasviksetkin. Kokeile vaikkapa herkullisia kasvispitoja. Myös erilaiset ribsit ovat helposti valmistuvaa sormisyötävää. Makkaravartaat, lohivartaat ja halloumi-chorizovartaat ovat myös pientä suolaista grilliruokaa saunan jälkeen nautittavaksi. 

Metsän antimia lautaselle

Löytyykö mökkimetsästä hyviä marjapaikkohja? Tuoreista mustikoista syntyy valkosuklaa-mustikkarahkatäyte muurinpohjaletuille. Seitsemän erilaista mustikkapiirasta. Jos mökiltä puuttuu uuni, voi mustikkapiirakan nauttia nestemäisessä muodossa mustikkapiirakkajuomana. Mustikka sukeltaa myös raikkaaseen mustikkaiseen salaattiin saaristolaisleivän ja sinihomejuusto kanssa. 

Villivadelmista syntyy näyttävä vadelma-nektariinisalaatti. Grillaa nektariinilohkot grillissä tai muurikalla ja kokoa salaatti. Tuoreet marjat koristavat myös grillissä tai muurikalla valmistuvaa makeaa pizzaa. Levitä paistetun pohjan päälle Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevitettä ja tuoreita metsämustikoita ja vadelmia. 

Tuoreet puolukat sopivat kirpeän makeisiin puolukkapiirakoihin. Piiraita kypsennetään uunissa 15 minuutin ajan.

Mökkivinkkejä