Pirkka-lehden 3/2018 reseptit

Pirkka-lehden 3/2018 reseptit

Ideaa kokkailuun ja kauppakassiin! Katso alta keväiset maaliskuun Pirkka-lehden reseptit ja vinkit arkeen, naistenpäivään sekä pääsiäisen 2018 valmisteluun.

Naistenpäivään ja pikaherkutteluun

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään maaliskuussa torstaina 8. päivä, ja silloin on erinomainen tilaisuus kokeilla lakritsin ja sitruunan hurmaavaa yhdistelmää. Leivo ystävälle, tyttöystävälle, tyttärelle, työkaverille, vaimolle, äidille, anopille tai vaikkapa ihan itsellesi näyttävä sitruuna-lakritsimarmoritorttu. Jos aika on arjen kiireiden keskellä hieman kortilla, kasaa kulhoon nopeasti aikuisempaan makuun sopiva irish cream -trifle, joka koostuu mutakakusta, maustetusta rahkasta sekä helposta suklaamoussesta. Kuulostaa taivaalliselta, eikö?

Kiirepäivän pelastukset

Vaikka arki tuntuisikin kiireiseltä, ei ruoanlaitosta ja uusien suosikkireseptien kokeilemisesta tarvitse joustaa. Jos olet texmexin ystävä, rakenna valmiin Pirkan pizzapohja tomaattikastikkeella päälle nachopizza, joka on pöydässä 30 minuutissa. Pikamarinoitu uuniseiti on uunikalaa pikana, mutta mausta tinkimättä! Reilussa puolessa tunnissa valmistuu myös italialainen, ruokaisa mozzarellapanzanellasalaatti, jossa pehmeän täyteläinen Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juusto sujahtaa peston kera leivän väliin pannulle ja sieltä salaattiin. Kokeile myös vegaanista paistettu riisi tofulla -reseptiä!

Reseptivinkit viikonloppuun

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa kevät-talven viikonloppuaamu kuin suklaapannukakuilla? Kokeile myös pikana valmistuvaa mantelipuuroa ja supertrendikästä chia-hedelmäkeittioa, jota ei tarvitse keittää ollenkaan.

Viikonloppu on parasta aikaa nauttia kotona kokkaamisesta pidemmän kaavan mukaan. Innokkaimmat grillaajat valmistavat tuliset thairibsit jo maaliskuussa grillaten, mutta tunnelmaan pääsee myös valmistamalla ribsit uunissa. Bataatti on maaliskuussa #parastanyt, joten sitä kannattaa käyttää monipuolisesti, esimerkiksi täytettyinä uunibataatteina. Kaikki äitini reseptit -blogin Nanna on loihtinut uutuus Pirkka bataattilohkojen kylkeen Lähi-idän makumaailmasta ras el hanout -broilerin reseptin.

Pääsiäinen yhdessä

Pääsiäinen on yksi vuoden suurimmista ruokajuhlista, jota on ihana ideoida jo hyvissä ajoin etukäteen! Tänä vuonna pääsiäistä vietetään maalis-huhtikuun vaihteessa. Vaikka karitsanpaisti on pääsiäisen pitkäaikainen klassikko, tandoorilammas-reseptin intialaiset maut tuovat vaihtelua perinteisiin! Keväinen lohitataki-annos on japanilaistyylinen pääruoka näyttävään juhlamenuun! Kokeile myös turkkilaisia kananmunia.

Lue maaliskuun Pirkka-lehti

Pirkka-lehti-3-2018

Lue myös uusin Pirkka Parhaat Aito -lehti

Aito-liite-3-2018