Pirkka-lehden reseptit 3/2021
Julkaistu 3.3.2021Uusimman Pirkka-lehden välistä löytyy tuhti paketti reseptejä ja vinkkejä, joiden avulla kokkaat paremmin. Lehdestä löydät myös unelmien pääsiäismenut, jotka valmistat helposti. Aina kotona ollessasi voit nostaa ruokasi uudelle tasolle raaka-ainevinkkien avulla. Katso lisää ja nauti keväästä.
Parasta juuri nyt
Oletko jo ostanut kaupasta makean mukulan, eli bataatin? Bataatti muistuttaa kookasta perunaa, mutta sen muoto voi vaihdella melkein täysin pyöreästä banaanin kaltaiseen pitkulaan. Koristele ihanan sileä bataattikeitto tuoreella basilikalla tai korianterilla. Ihanan herkullinen ja ruokaisa bataattisalaatti syntyy uunissa paahdetuista kikherneistä ja bataatista. Bataattibrownien mehevyyden salaisuus onkin makeaksi paahtunut bataatti.
Helposti pitkän kaavan mukaan
Tänä pääsiäisenä voit pyöräyttää pääisäisaterian, joka muistetaan upeista mauistaan. Ainoa valinnanvaikeus syntyy siitä, mitä valmistaa. Laitatko alkuruoaksi punajuuririsottoa vai kampasimpukoita ja kukkakaalipyreetä ja pääruoaksi karitsanpaistia, sitruunakanapeltiä, pääsiäislohta vai yrttistä uunitofua?
Aina kotona
Kokeile turvapastaa tai jotain ihan muuta: mausta jauheliha uudella tavalla, oikaise avokadopastassa ja pyöräytä luottokastike tonnikalasta. Entistäkin helpompi avokadopasta pyöräytetään valmiista guacamoledipistä ja pakasteavokadosta. Tai kokeile pyöräyttää helpot sämpylät, jotka maistuvat kaikille. Larb gai eli thaimaalainen kanasalaatti on helppo thaimaalainen jauhelihasalaatti jonka voi tehdä käden käänteessä. Tonnikalapasta on supermaukas mutta valmistuu älyttömän äkkiä. Myös uunifetakanapasta on hyvä vaihtoehto kun arjen kiireessä täytyy kokata jotakin helppoa ja nopeaa.