Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Pääsiäisen trendit 2020

Pääsiäisen trendit 2020

Pääsiäisenä suomalaisille maistuvat tutut herkut kuten karitsa ja mämmi. Trendikäs tuunaa kuitenkin vanhat reseptit uuteen uskoon tai kokeilee uusia makuja.

Mitä syödään pääsiäisenä 2020?

Vuoden toiseksi suurinta ruokajuhlaa vietetään pidemmällä kaavalla ja pöytä katetaan juhlaan useampana päivänä. Juhlinta alkaa jo ennen pääsiäistä mämmillä ja rahkaleivonnaisilla. Karitsa on edelleen juhlapöydän ykkönen, mutta pääsiäiskala haastaa sekä lampaan että karitsan. Ruokailmiöistä pääsiäisenä nousevat etenkin ruokaseikkailut ja ruokahifistely. Myös pääsiäisenä voi pohtia omia ruokavalintojaan ja kuluttaa aiempaa tiedostavammin

Pääsiäisenä maustetaan rohkeasti yrteillä

Pääsiäisen trendikkäin kokki kokeilee pääsiäismenussaan kevään kuumimpia trendiä: suolaisten ruokien ja jopa jälkiruokien maustamista tuoreilla yrteillä. Myös raaka-aineiden yhdistely uusilla tavoilla, kuten vadelman yhdistäminen ankkaan, näkyvät tämän pääsiäisen trendeissä.

TOP 5 TRENDIRESEPTIT

  1. Mämmijäätelö
  2. Yrteillä täytetty karitsan filee
  3. Rosmariini-passionkääretorttu
  4. Paahdettu parsakeitto
  5. Paistettu ankka ja vadelmakastike

Kokeile näitä trendikkäitä pääsiäismenuja

Ruokahifistelijä kokkaa karitsaa

Ruokailmiöt-tutkimuksen mukaan karitsa on nyt trendikästä, ja kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Karitsatrendin ruokahifistelijä yhdistää tuoreisiin yrtteihin, joita löytyy kasvavissa määrin suomalaisten ostoskoreista.

hifistelijan paasiaismenu 2019

Ruokaseikkailija yhdistelee raaka-aineita uusilla tavoilla

32 prosenttia suomalaisista etsii aktiivisesti uusia makuelämyksiä ja kokeilee esimerkiksi uusia mausteita ja yrttejä. Tänä vuonna ruokaseikkailija lähtee makuseikkailulle kokeillen ennakkoluulottomasti uusia makuyhdistelmiä.

ruokaseikkailija paasiaismenu 2019

Tiedostava kuluttaja pohtii valintojaan

Tiedostava kuluttaja suosii pääsiäisenäkin lähellä tuotettua ja eettistä ruokaa sekä kuluttaa fiksusti. Tänä pääsiäisenä tiedostavan kuluttajan juhlapöydässä suositaan lähikalaa, paluun tekevää lähiruokaa perunaa sekä vegaanista versiota klassikkojälkiruoasta.

tiedostavan paasiaismenu 2019