Vappukakku kruunaa kevätpiknikin

Vappukakku kruunaa kevätpiknikin

Vappupiknikin kruunaa upea vappukakku! Onpa suosikkisi sitten makea juustokakku, kauniisti koristeltu täytekakku tai helposti evääksi kuljetettava kahvikakku, meiltä löytyy värikkääseen juhlaan täydellinen kakkuresepti.

Vappuiset juustokakut

Juustokakut ovat monen suosikkiherkkuja ja ne sopivatkin loistavasti vappuun, sillä pari päivää tekeytyessään ne maistuvat entistä herkullisemmalta, joten aikaa jää myös vappurientoihin! Juustokakkuihin voi yhdistää montaa eri makua ja ne ovat tyylikkäitä myös ilman sen erikoisempia koristeluja. Vappuun sopivat raikkaat maut, kuten sitrukset, mutta myös erikoisemmatkin makuyhdistelmät, kuten rommista makunsa saava mojito-juustokakku. Valitse juustokakkuun sinun vapun juhlintaasi sopivimmat maut!

Mojito-juustokakku kuvitus Kuvassa: Mojito-juustokakku

Ihanat täytekakut ja kahvikakut

Täytekakut sopivat isompaan vapun juhlintaan ja ne voi koristella marjoin, hedelmin tai vaikka irtokarkein! Kahvikakut eli tutummin kuivakakut ovat puolestaan todella helppo kuljettaa piknikille. Kahvikakut saavat myös enemmän makua mitä kauemmin ne tekeytyvät, joten ne voi valmistaa ennen vapun juhlintaa.

Irtokarkkikakku 2019 kopio Kuvassa: Irtokarkkikakku

Piirakat ja kääretortut vappuun

Myös piirakoista ja kääretortuista voi valmistaa juhlavat herkut vappuun! Piirakkavuoka on helppo pakata mukaan piknikille, kunhan kassissa tai laukussa on riittävän leveä ja tukeva pohja. Jos otat mukaan kääretorttua, sen voi pilkkoa jo valmiiksi näppäriksi annospaloiksi.

Crème brûlée -piirakka 680x300 Kuvassa: Crème brûlée -piirakka

Miten vappukakku pakataan ja kuljetetaan yhtenä kappaleena piknikille?

Valmistelut ovat avainasemassa. Kokoa kakku tukevalle alustalle: lautaselle, tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Peitä kuorrutettu kakku varovasti kakkukuvulla tai alumiinifoliolla.

Jos mahdollista, voi kakun kujettaa myös paistovuoassa. Suklaatiramisu kootaan uunivuokaan, geishakakku voidaan koristella paistovuoassa ja irtopohjavuoassa valmistetun juustokakun voi irrottaa vuoasta vasta piknikillä. 

Varaa vappupiknikille mukaan kakkulapio sekä kertakäyttölautasia ja lusikoita.