Vappukakku kruunaa kevätpiknikin

Vappukakku kruunaa kevätpiknikin

Vappupiknikin kruunaa upea vappukakku! Onpa suosikkisi sitten makea juustokakku tai helposti evääksi kuljetettava kahvikakku, meiltä löytyy värikkääseen juhlaan täydellinen kakkuresepti.

Suuri juhla vaatii kunnon kakun. Ja mikä olisikaan juhlavampaa piknikruokaa, kuin kakku? Kahvikakut ja juustokakut kannattaa valmistaa päivää tai paria etukäteen: näin aikaa jää vappurientoihin ja kakut saavat tekeytyä rauhassa entistä herkullisimmiksi.

Juustokakut

Juustokakku on monen suosikki. Maistuisiko vappukakkuna vaikkapa raikas valkosuklaa-limejuustokakku tai tuhdimpi maapähkinävoijuustokakku? Vegaaniruokavaliota noudattavat herkuttelevat maistuvalla vegaanisella juustokakulla.

Aperol Spritz juustokakku pääsiäinen 2022 Kuvassa: Aperol Spritz -juustokakku

Kahvikakut

Kahvikakut eli tutummin kuivakakut on helppo kuljettaa piknikille. Upea donitsikakku lainaa muotonsa donitsilta.

dacapobanaanikakku Kuvassa: Da Capo-banaanikakku

Piirakat ja kääretortut

Piirakkavuoka on helppo pakata mukaan piknikille, kunhan kassissa tai laukussa on riittävän leveä ja tukeva pohja. Jos otat mukaan kääretorttua, se pilkkoa jo valmiiksi näppäriksi annospaloiksi.

Crème brûlée -piirakka 680x300 Kuvassa: Creme brulee -piirakka

Miten vappukakku pakataan ja kuljetetaan yhtenä kappaleena piknikille?

Valmistelut ovat avainasemassa. Kokoa kakku tukevalle alustalle: lautaselle, tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Peitä kuorrutettu kakku varovasti kakkukuvulla tai alumiinifoliolla.

Jos mahdollista, voi kakun kujettaa myös paistovuoassa. Italialainen tiramisu kootaan uunivuokaan, geishakakku voidaan koristella paistovuoassa ja irtopohjavuoassa valmistetun juustokakun voi irrottaa vuoasta vasta piknikillä. 

Varaa vappupiknikille mukaan kakkulapio sekä kertakäyttölautasia ja lusikoita.