Nautitaan tuhtia talviruokaa
Päivitetty 25.9.2023Talvella tekee mieli tuhtia lohturuokaa: patoja, reiluja pasta-annoksia ja uunissa haudutettuja liharuokia. Mikä sopisikaan paremmin kylmään talvi-iltaan ja kirpeään pakkassäähän kuin ruoka, joka lämmittää myös sisäisesti?
Talven herkullisimmat padat
Makuhermoja hivelevät, pitkään haudutetut padat ovat talven ihaninta ruokaa. Jos luonto siunaa hyvällä talviurheilukelillä, voi padan jättää uuniin hautumaan hiihto- tai pulkkaretken ajaksi.
Kun lisäät pataan lempeää mausteisuutta, lämmittävyys korostuu entisestään. Herkulliseen pataan et aina tarvitse lihaakaan!
Kuvassa: Myskikurpitsa-lihapata
Huippuhelppoa käristysruokaa
Valmiista käristyslihasta syntyvät ruoat ovat pöydässä nopeasti, ja perisuomalainen ruoka uppoaa varmasti kaikille syöjille. Tarjoile perunasoseen, puolukkahillon ja ruisleivän kera!
- Poronkäristys
- Riistakäristys ja lanttu-perunasose
- Sieni-poronkäristys ja puikulamuusi
- Härkiskäristys
- Poronkäristyspata
Kuvassa: Lihapulla-pastakeitto
Talven tuhdit pastaruoat
Tuhdimmat pastat ovat mainiota talviruokaa! Hiihtolenkin tai luisteluretken jälkeen maittaa myös pastaruokien klassikko, pasta carbonara. Vaihtoehtoisesti voit sujauttaa uuniin perinteisen lasagnen ja kirmata ulos ulkoilemaan.