Uuniruoat helposti

Uuniruoat helposti

Vuoassa tai pellillä, uuniruoat ovat helppoja ja vaivattomia valmistaa. Alkuvalmistelujen jälkeen ruoat kypsyvät itsekseen uunissa ja samalla ehtii itsekin hoitamaan muita arjen asioita. Parhaimmillaan koko ateria kypsyy yhdellä kertaa uunissa. Poimi talteen uudet suosikkireseptisi ja valmista pellillinen tai vuoallinen ruokaa koko perheelle tai pakkaseen säilöön!

Uunissa valmistuu helposti erilaiset laatikot, peltiruoat, lasagnet, kiusaukset, murekkeet ja paistokset. Uuniruokaa saa usein myös tehtyä isomman satsin kerralla, jolloin saa syötettyä isomman porukan tai pienemmässä taloudessa ei tarvitse joka päivä miettiä uutta päivän ateriaa. Tarvittaessa ylimääräistä ruokaa voi myös laittaa pakkaseen säilöön!

Laatikkoruoat

Laatikkoruoat ovat arkiruokien klassikkoja, jotka eivät menetä suosiotaan. Makaronilaatikko kuuluu lähes jokaiseen ruokapöytään ja sen voi valmistaa sekä liha- että kasvisversiona. Laatikkoruoat perunasta ja kaalista ovat myös perinteisiä arjen ruokia, jotka valmistuvat helposti uunissa.

Kanamakaronilaatikko 2021 kuvitus Kuvassa: Kanamakaronilaatikko

Vuokaruoat

Uunivuoassa valmistuvat ruoat ovat monipuolisia arkiruokia, joita voi helposti tuunata täysin oman maun mukaan. Vuoassa kokonaisen aterian saa valmistettua yhdellä kertaa, joten myös tiskattavaa jää vähemmän!

Lihapullavuoka (680x300) Kuvassa: Lihapullavuoka

Peltiruoat

Pellillinen ruokaa pitää nälän poissa! Pellillä valmistuvat yhdellä kertaa sekä lihat tai kasviproteiinit että vihannekset. Ainekset tarvitsee vain paloitella ja maustaa, sen jälkeen ne kypsyvät itsekseen uunissa.

Pestokanapelti 680x300 Kuvassa: Pestokanapelti

Lasagnet

Lasagnet voivat olla hieman isotöisempiä ruokia, mutta lopputulos on aina yhtä herkullinen! Perinteisessä lasagnessa maistuu tomaatti ja juusto, mutta lasagnejakin voi helposti muokata oman maun mukaan.

Vegaaninen lasagne (680x300) Kuvassa: Vegaaninen lasagne

Kiusaukset

Kiusaukset ovat konstailematonta arkiruokaa, jotka voi valmistaa alusta alkaen itse tai hyödyntää kaupan pakastesuikaleita. Kiusauksiin sopii lähes mikä tahansa raaka-aine, kannattaa siis kokeilla perinteisen kinkkukiusauksen lisäksi muita makuvaihtoehtoja!

Helppo kinkkukiusaus 2018 kuvitus Kuvassa: Helppo kinkkukiusaus

Murekkeet

Murekkeet ovat arkiruokien kestosuosikkeja, joihin vaihtelua saa lisäämällä eri mausteita tai täytteitä. Perinteisesti murekkeet maistuvat parhaiten yleensä perunasoseen kanssa, mutta myös lohkoperunat sopivat hyvin murekkeen kylkeen!

Täytetty lihamureke 689x297 Kuvassa: Täytetty lihamureke

Piirakat ja pannarit

Suolaiset piirakat ja pannarit sopivat välipalaksi, mutta ruokaisat piirakat käyvät hyvin myös kokonaiseksi ateriaksi! Piirakoista ja pannareista saa tehtyä täysin oman maun mukaisia ja niihin saa helposti upotettua vaikkapa jääkaappiin jääneet kasvikset.

Juustopiirakka (680x300) Kuvassa: Juustopiirakka

Raaka-aineet uuniruokiin kätevästi myös verkkokaupasta!