K-Ruoka-lehden reseptit 6–8/2023

K-Ruoka-lehden reseptit 6–8/2023

Päivitetty 6.6.2023

Kesän 2023 K-Ruoka-lehdessä otetaan kaikki ilo irti kesäkauden parhaasta sadosta. Pöytään katetaan herkkuja niin kasviksista, marjoista kuin hedelmistäkin. Lomailijalle tarjotaan simppeleitä vaihtoehtoja arjen ruoanlaittoon ja kesän juhliin luodaan herkullinen menu, jossa tuoreiden kasvisten annetaan loistaa. Grilliruoan kaveriksi annetaan uusia herkullisia vaihtoehtoja ja lisäksi lehdessä kerrotaan, miten parhaiten säilöt kesän maut talteen. Löydä uudet suosikkireseptisi K-Ruoka-lehdestä!

Uusimman K-Ruoka-lehden löydät K-ruokakaupoista Pirkka-lehden välistä tai verkosta täältä.

Lomalaisen arkiruoat

Lomalla rennosti ottaen ei aina halua käyttää paljoa aikaa kokkailuun. Silloin kannattaa hyödyntää ylijääneitä ruokia ja oikaista sopivissa kohdin puolivalmisteilla. Jos keitettyjä uusia perunoita on jäänyt yli, valmista niistä herkulliset fetaperunat grillissä! Jos puolestaan savukalaa jäi illalliselta, saat siitä nopeasti ja helposti ihanan savulohignocchiaterian seuraavaksi päiväksi. Maapähkinävoinuudelit valmistuvat nopeasti pahimpaan nälkään ja joukkoon voit paistaa tofumurua tai kanasuikaleita.

Fetaperunat grillissä (680x300)

Leivotaan marjoista!

Kesällä herkutellaan överisti marjoilla ja hedelmillä. Jos haluat nopeasti jotain makeaa ja ihanan raikasta, tee helppo kesäjälkiruoka, johon tulee herkullisen rahkan lisäksi tuoreita kirsikoita ja vadelmia. Pannacottapiirakka on kesän kaunein piirakka, joka koristellaan makeilla marjoilla. Kun punaherukat ovat parhaimmillaan, mehustamisen lisäksi leivo pellillinen punaherukkapiirakkaa ja tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Pannacottapiirakka 2023 (680x300)

Kesän juhlaruoat

Kesän tutuista herkkuruoista onnistut loihtimaan uusia suosikkeja. Koko kesäisen juhlamenun voit rakentaa sesongin kasvisten ympärille niiden ollessa parhaimmillaan. Kokoa salaatti samanvärisistä raaka-aineista ja tuo pöytään vadillinen vihreää hernesalaattia. Maissit saavat pirskahduksen limeä sekä juustokuorrutuksen eloteseissa eli meksikolaisissa grillatuissa maisseissa. Pekonit voi valmistaa hauskan muotoisiksi kierrepekoneiksi, jotka saavat ihanaa suolaisenmakeaa makua ruokosokerista. Jälkiruoaksi tarjoile kauniin punaista marja-hedelmäsalaattia, jonka kanssa maistuu vaahdotettu vaniljakastike tai vaniljajäätelö.

Elotes eli meksikolaiset grillatut maissit (680x300)

Lehden kolme pääteemaa:

  1. Pääpaino on huippusuositussa Arjen nikseissä, jotka antavat helppoja ja nopeita vinkkejä arkeen.
  2. Vinkit valintoihin -teema opastaa vastuullisiin valintoihin ruokaan liittyen.
  3. Parasta nyt -teema puolestaan inspiroi sesongin herkuilla ja tekniikkavinkeillä, auttaen viemään omaa ruoanlaittoa seuraavalle tasolle.

Edellisten lisäksi jokainen lehti alkaa super inspiroivalla Innostu-osiolla, joka esittelee juuri nyt kiinnostavimmat ilmiöt ja oivaltavimmat ideat.